x x x x x
magyar boszorkányszövetség
 .: A Szövetségről :.   .: Hírek :.   .: Tárgyak :.   .: Kapcsolat :.
Eszközök | Használati tárgyak | Amulettek | Múzeum | Teljes lista

Légkör

Szabadtéri helyszinek

Az oktatóterem

Ingák, viaszbábuk, tűk, szögek és tövisek

Piros olaj

Zöld olaj

Fekete olaj

Mágikus pecsétek

Mágikus terítők

Mágikus víz

BOSZORKÁNY MÚZEUM
2. RÉSZ
A MEGMUTATHATÓ JELEN TÁRGYAI.

A modernkori boszorkányság ma használatos tárgyai elvesztették a mindennapi, használati tárgyi jellegüket. Az 1951-s boszorkány felszabadítási törvény (Anglia) a boszorkányság robbanásszerű fejlődését hozta magával. A titkos és féltitkos Mágikus Rendek elvesztették vonzásukat az emberekre. Ezek helyét fokozatosan átvették a boszorkány csoportok és tanításaikból és rítusukból átvették a dinamikus és használható elemeket. Így körvonalazódott újra és éledt fel az ősi hit. A népi használati tárgyakat háttérbe szorították a modern mágikus használati tárgyak. Persze, azért átfedések vannak.
E tárgyaknak a gyűjtési ideje kb. 1930-tól napjainkig tart. A bemutatott tárgyakat gyűjtőktől és ma is praktizáló neves boszorkányoktól származnak. Szintén szeretnénk megköszönni az adományozóknak, hogy segítették a munkánkat (bemutatni az érdeklődőknek a boszorkányságot).
A fotókat KUTI DÁNIEL készítette.

Mogyoró ágból készített két pólusú varázspálca, nyers állapotban. Még el kell látni mágikus jelekkel és be kell burkolni, csak utána lehet felavatni. Ajándékozta a Szövetség Oktatási Központja 2004.

Autentikus boszorkány ruha, rituálékhoz. Anyaga lila szinü plüss, hidegebb időben, szabadtéri istentiszteleteknél használják. Használta és adományozta Flóri Erzsébet főpapnő, Budapest.

Megkövült csigalenyomatok (ammonitasz). Viaszbábus szerelmi varázslásnál használják alátétnek. Használta és adományozta Abafi Cézár, Budapest.

Sima, egyszerű médiumi íróasztal. Az egyik lábában ceruza van, így tud üzeneteket közvetíteni a szellemvilágból. Ajándékozta a Szövetség Oktatási Központja.

Egyénre szabott, mágikus jelekkel ellátott médiumi íróasztalok. Használta és adományozta, Németh Gyula, Nagymaros, a Spiritiszta Szövetség volt elnöke.

Spiritiszta, szellemlátó tükör. Két gyertyával, az elé tette a médium, aki látni akarta a kommunikáló elhunytat. Használta és adományozta Micike, Budapest.

Anyagi rontásra használt pénzek. Valamilyen átkot írtak rá és úgy adták oda a megrontandó személynek. Ma használatos pénz nincs közte. Gyűjtötte és adományozta, Abafi Cézár, Budapest.

Ezüst sárkányfejes, nyers varázspálca. Még nem használták. Ajándékozta a Szövetség Oktatási Központja.

Két működőképes, feltöltött varázspálca. Mind kettőnél jól látható a hegyikristály, amely a pozitív pólust képviseli. Használta és adományozta, Binger Vilmos, Aszód.

Rituális koponya (eredeti). Nehezebb fajsúlyú rituálékhoz használják. Mágikus jelekkel ellátott, esetleg az agyüregbe elhelyezett mágikus anyagokkal. Gyűjtötte és adományozta, Szekeres Mónika, Nyíregyháza.

Rituális női és férfi fejékek. Anyaguk lehet ezüst vagy réz. Napfordulós istentiszteleteken és csoportos rituálékon használják. Használta és adományozta a Pentagram Coven, Budapest.

Búra alatt tartott, macska koponya. Szerencsemágiákhoz használják. Használta és adományozta, Júlia Joker, Dombóvár.

Különböző rituális serlegek. A nőiség szimbóluma a boszorkány oltáron. Anyaguk lehet: üveg, porcelán, réz és ezüst. A múzeum saját gyűjteménye.

Lengetős füstölő. Varázskör megerősítésénél használják. A levegő elementált szimbolizálja. Használta és adományozta, Leona, Budapest.

Istenségeket, totem állatszellemeket vagy magasabb intelligenciákat szimbolizáló szobrok. Használta és adományozta, Camilla, Budapest.

Három águ erőbot. Anyaga réz és hegyikristály. Koncentrált erőátvitelre használták. Használta és adományozta, Angelo del Bertini, Budapest.

Félkész boszorkány tőrök (athame).A küzdelmet, az erőt és a harcot szimbolizálja. Megjelenítése a tűz elementálnak. AZ avatott nyele fekete. Ajándékozta a Szövetség Oktatási Központja.

Csigás kétélű tőr, szerelmi varázslásokhoz. Anyaga vas vagy réz. Ajándékozta a Boszorkány Ellátó, Budapest.

Avatott gyógynövény gyűjtő tőr és sarló.. Anyaga réz vagy vas. Használta és adományozta, Binger Sára, Budapest.

Bronz betétes varázsládika, a mágiához használatos tárgyak tárolására. Használta és adományozta, Kotoy Boszorkány Főpap, Budapest.

Kristálygömbök. A nagy forgatható talpal, bolygó és zodiákus beállítással, speciális meghatározásokhoz. A kicsik, úti kristály gömbök(mobil). Használta és adományozta, Viva Főpapnő, Budapest.

Autentikus boszorkány seprű. Fallikus szimbólum. A seprű nyír, a nyele kőris és összekötve nyárfa vesszővel. Ajándékozta a Szövetség.

Szöges koponya. Rontáslevételi rituálékhoz használták. A szögek vasból vannak. Használta és adományozta, Molly Főpap, Budapest.

Szimbolikus varázskoponyák. Sorban: Mészkő, Commodói, Kutya és majom. Különböző erők megtestesítői. Gyűjtötte és adományozta, Binger Vilmos, Aszód.

Varázs kard. Két élű, két kezes, fekete markolatú. A varázskör meghúzására és megerősítésére és a negativ erők irányítására szolgál. A tüzet és az erőt képviseli. Használta és adományozta, Abafi Cézár, Budapest.

Bábus szerencse mágiához rituális alátét. Használta és adományozta Jancsik Katalin, Győr.

Bábus, rontástisztító rituáléhoz alátét. Anyaga fehér márvány.. Használta és adományozta Rozgonyi Klára, Paks.

Skorpiós gömb. Szexuál mágiához. Használta és adományozta Abafi Cézár, Budapest.

Díszes, gravírozott serlegek az ünnepi Istentisztelethez. Anyaguk ólomkristály. A Szövetség ajándéka.

Kristály porító mozsár. Rontáslevételhez használt kristályporok előállításához. Használta és adományozta R. Czagány Piroska, Székesfehérvár.

Füst terelő és szellemhajtó legyező. Anyaga lószőr és csont. Használta és adományozta Lorka Vilma, Szeged.

Rituális Nemes kövek és tárgyak. Az oltárra helyezve különböző energiákat erősítenek. Gyűjtötte és adományozta Klacsmann Géza, Lent.

Porrá tört kristályok tárolására szolgáló üvegek. Más- más varázslásokhoz erőkiterjesztők. Adományozta Koroknai Mária, Eger.

Kézzel faragott médiumi íróasztal. Anyaga patakparti fűz. Használta és adományozta Kuti Katalin? Budapest.

Különböző varázscseppek és elixir kivonatok. Csak belső használatra és képzett személyeknek. Ajándékozta a Szövetség.

Ólomöntési szett. Hordozható gázszerelvény, az olvasztó tégely és a rituális ólomdarabok. Használta és adományozta Kincses Tivadar, Kecskemét.

Ártó szándékú Woodoo bábuk. Anyaguk vászon, zsákvászon és lepedő. A múzeum gyűjteménye.

Szellemidéző tábla. Más néven OUIJA tábla. Pohárral vagy planzettal, betűről betűre kaptak választ a kérdésekre. A Szövetség adománya.

Rituális gyertyák. Az istentiszteleteknél az elementálok idézésére használták. Adományozta Boszorkány Ellátó.

Rituális ünnepi tőr. Anyaga szarvas agancs és hegyikristály. Napfordulós istentiszteleteken használták. Használta és adományozta Binger Vilmos, Aszód.

Gonosz látó tükör. A színe az erőket jelképezi, a mágikus jelek a védelmet. Két gyertyával a halottak órájában csínálták a szeanszot. Használta és adományozta Bozsó Adrien, Nagykanizs.

Szövetség |  Hírek |  Szolgáltatások |  Tárgyak |  Boszorkányellátó |  Kapcsolat