x x x x x
magyar boszorkányszövetség
 .: A Szövetségről :.   .: Hírek :.   .: Tárgyak :.   .: Kapcsolat :. 
Eszközök | Használati tárgyak | Amulettek | Múzeum | Teljes lista

A Kard

A Tőr

A Füstölő

A Varázspálca

A Boszorkányborok

A Rituális seprű

A Rituális álarc

A Boszorkány ruhák

A Kristálygömbök

A Boszorkány üst

A Varázsszeres ládika

A Quijja tábla

A Szellemidéző tábla

Az Íróasztal

A Spiritiszta asztal

A Rituálisan előkészített asztal

A Házi-oltár

A Tűztartók

Egy stúdió előtere

Egy varázsszoba sarka

Egy Varázstükör

Egy Mágikus szoba

Egy Mágiához előkészített asztal

Egy Házi-oltár részletes leírása

Egy Speciális tároló vitrin

Egy mágusszoba

Speciális ajtótakarók

Légkör

Szabadtéri helyszinek

Az oktatóterem

Ingák, viaszbábuk, tűk, szögek és tövisek

Piros olaj

Zöld olaj

Fekete olaj

Mágikus pecsétek

Mágikus terítők

Mágikus víz

 

 

 


Nagyobb fajtájú lopótökből készült gyógytea szállító edény. Használta: Stoki bá 1940-69-ig. Gyűjtötte és adományozta Binger Vilmos, Aszód.


Faragott törölköző szárító. Ezen szárították a harmatszedő lepedőt (amit sohasem mostak és másra sem használták, szaradás után berakták a ládafiába). Használta Rebi néne 1947-89-ig. Gyűjtötte és adományozta Barabás Erika, Budapest.


Speciális vaskaparó. A gyógynövények gyökereit ezzel szedték ki a földből és a fiatal faágakról ezzel kaparták le a kérgét, tea készítéséhez. Használta: Boró bá 1924-68-ig. Gyűjtötte és adományozta Lorka Imola, Bátaszék.


Speciális kacsoló kések. Kizárólag gyógyfüvek gyűjtéséhez és darabolásához használták. Használta: Rebi néne 1947-89-ig. Gyűjtötte és adományozta Barabás Erika, Budapest.


Famozsár. Gyógynövények és esetlegesen kristályok törésére használták. Használta: Kató néne, Hejőcsaba 1936-58-ig. Gyűjtötte és adományozta Krucsai Péter, Szeghalom.


Speciális, lábas boszorkány üst. Gyógyfőzetek készítésére és rituális égetésre használták. Használta Csordás bá 1932-76-ig, Füzesabony. Gyüjtötte és adományozta Kocsis Tibor, Gárdony.


Paraszt tükör. Éjféli szellemidézésekhez használták. Ha halott volt a háznál le kellett takarni, nehogy a lélek ott maradjon. Használta: Teca néne 2946-86-ig Szatmárcseke. Gyűjtötte és adományozta Farkas Dóra, Nagyvárad.


Speciális kapavas és csákány, a mélyebben lévő gyökerek kiszedéséhez. Használta Rudi bá 1952-86-ig, Hortobágy. Gyűjtötte és adományozta Sinka Gábor, Debrecen.


Jós szita. A szitába beleszúrt ollóval idéztek szellemet. Kétemberes művelet volt. Használták Nagyfügeden. Gyűjtötte és adományozta Sukora katalin, Hódmezővásárhely.


Tányéros mérleg. Gyógyfüvek adagolására használták. Használta és adományozta Potla Mária, Salgótarján.


Fa tál és fa adagoló kanál. Gyógyfüvek kimérésénél és adagolásánál használták. Általában nyárfából készítették, mert nem rontotta a gyógyfű hatásfokát. Használta és adományozta Potla Mária, Salgótarján.


Szerencsehozó vas kabalák. Az istálló ajtaja fölé szögelték (a patkó kivételével belülről), hogy az utazásnál szerencsét hozzon. Gyűjtötte: Flóri Erzsébet, Budapest.


Tovább
(Boszorkány múzeum 1. rész - 3. oldal)Szövetség |  Hírek |  Szolgáltatások |  Tárgyak |  Boszorkányellátó |  Kapcsolat