x x x x x
magyar boszorkányszövetség
 .: A Szövetségről :.   .: Hírek :.   .: Tárgyak :.   .: Kapcsolat :. 
Megalakulása | Felépítése | Ünnepek | Kapcsolat

Helyszin kiválasztása

Varázskör

Ruhák

 

 

 

Vissza kell kanyarodnunk a vallás történetéhez. A régi időkben nyáron növénytermesztéssel, télen pedig vadászattal, teremtették elő a megélhetéshez szükséges javakat. Ezáltal az év számukra két fontos szakaszra bomlott. Ezeknek az időszakoknak a kezdetét konkrét napokhoz kötötték. Ezek voltak a téli és a nyári napéjegyenlőségek idejei. A nyári időszakaszt a Bertalan-éj ideje alatt május elsejének éjjelén még a téli szakaszt, november elseje éjjelén kezdődött. Ezeket úgy is nevezték, hogy a fényesség és a sötétség időszakai. Később már nem kettőre, hanem négy részre osztottak, fel egy évet. Imbolc (télbúscuztató)-ot, augusztus elején Lugnasad (aratásünnep). Ezek a szétosztás! idők lényegében a mai évszakok, tavasz, nyár, ősz, tél kezdetét jelentették.
Ezekben az időpontokban ünnepeket tartottak, melyeket boszorkány-éjjeleknek is hívtak. Ezen négy időponton kívül még négy dátum van, mely az istentiszteletek, szertartásának idejét meghatározta. Ezek az időpontok az úgynevezett évszakok felező idejei. December 21, március 21, június 21 és szeptember 21.
Ezeken a napokon mindig tartanak nagyobb boszorkány összejöveteleket. Ezen kivül a telihold és az újhold idején összejönnek. Például egy mágikus rituálét egy rákos daganat elmulasztására fogyó holdnál csinálnak, hogy új múljon el a daganat, ahogy a hold fogy.


Főbb nemzetközi boszorkány ünnepek (Esbatok)

Az év első napja (boszorkány naptár szerint)

November 1. Halloween boszorkány újév

December 21. Yule (téli napforduló - fény újjászületése)

Február 1. Imbolc (télbucsútató)

Március 21. Ostara (tavaszünnep)

Május 1. Beltane (Walpurgis- a- meleg ünnepe)

Junius 21. Litha (tűzünnep)

Augusztus 1. Lugnasad (aratási ünnep)

Szeptember 21. Mabon (Földanya ünnepe)

 

Főbb Magyaros boszorkányünnepek:

Április 24. Szent György (Gellérthegyi boszorkánytalálkozó)

December 13. Luca napja (sötétség ünnepe)

 

Sabbatok

Minden holdforduló

Telihold

Feketehold


Rituálékat mindig lehet csinálni , figyelembe véve a bolygóállásokat napra és órára kiszámitva.Szövetség |  Hírek |  Szolgáltatások |  Tárgyak |  Boszorkányellátó |  Kapcsolat