x x x x x
magyar boszorkányszövetség
 .: A Szövetségről :.   .: Hírek :.   .: Tárgyak :.   .: Kapcsolat :. 
Újságcikkek | Tudósítások | Profi Boszorkányok | BoszorkányBár | Történetek

Cefalú és a ház

Aleister Crowley nyomában - Cefalú

Készülődés Compostella felé

COMPOSTELLA SAGA

Az átányi síremlék hatásának felülvizsgálata és megerősítése

Boszorkányok a kártyanaptárak tükrében

20 éves a Magyar Boszorkányszövetség!

A 2006-os szeghalmi boszorkányfesztivál

A tiszadadai boszorkánykiállítás

A 2005-s pécsi boszorkányfesztivál

MEGLÁTOGATTUK BORIS SUBOTICOT

Szeghalmi boszorkányfesztivál
2005.07.30.

Átányi Boszorkányfesztivál
2005.06.25

Ajkai territóriumi stúdió nyitás
2005.05.24.

Ceglédi Boszorkányfesztivál

A Sturovo-i Boszorkányfesztivál

Képek a Szövetség életéből

Boszorkánymúzeum katalogizált anyaga

Az Átányi csodatévő kőkoporsó

Átányi látogatás

Átány
PLUSSZ

Az Igazi Spanyol Inkvizíció

Ifjuságom barangolásai során...

Boszorkány központok, jósdák

Meglátogattuk a fa kegytárgyakat készitő boszorkány papot

Meglátogattuk az üveg kegytárgykészitő boszorkány papokat

Boszorkányos halottkultusz spiritiszta szemszögből!

(1.rész)

(2.rész)

Nevető fejfák

Boszorkányság régen és ma

A Magyar Boszorkányszövetség
új oktatási programja

A magyar spiritiszta szövetség

Képek a spiritiszta szövetség életéből

Fonyódi kirándulás
2

Fonyódi kirándulás

Nem kér állami támogatást a Magyar Boszorkány szövetség

Felhivás

Bejegyzett boszorkányok

 

 

 

Hírek

A Magyar Boszorkányszövetség
új oktatási programja.

(Interjú Abafi Cézárral, a szakrális vezetővel).

 

- Az Önök honlapján megjelent az új oktatási programjuk leírása. Okkultista szakértők szerint is, nagyon komolyan rendszerbeszedett program, ami nagyon keménynek tűnik. Beszélne róla bővebben?

- Szükség lett, hogy az igazi boszorkányok kimelkedjenek a megélhetési ezoterikusok közül, egy keményebb feltételekkel működő oktatási rendszerre. Több mint tíz éve oktatjuk a boszorkány tudományt. Régen valaki jelentkezett, hogy ezt és ezt szeretne nálunk tanulni, megszerveztük a csoportokat, vagy tanulhatott egyénileg. A vizsgákról oklevelet adtunk, ami garancia volt, hogy az illető megfelelő tudással rendelkezik a vizsga tárgyában. Tudni kell, hogy a legtöbb ezotériával foglalkozó ember, valamikor nálunk tanult, vagy olyantól, aki szintén nálunk tanult. Ezekre az emberekre ritkán jön panasz, de mi tudjuk, hogy a tudásuk csak réteges és nem átfogó. Ha valaki megnézi a nyilvános körlevelünket, láthatja, hogy nagyon kevés olyan ember van aki főpapnői, főpapi, papnői vagy papi rangba van avatva, ami azt jelenti, hogy a nyilvánosság előtt megfelelően képviselheti a Magyar Boszorkányszövetséget. Az is látható, hogy egyre kevesebb ember éri el azt a szintet, hogy felavathassák profi boszorkánnyá.
Taglétszámunk meghaladja/ hivatalosan aláirt belépési nyilatkozatok alapján/ a tizenegyezer főt, de úgy véljük, hogy egy kicsit felhígult a boszorkánytudás. Ezt a hibát akarjuk rendbe hozni a szigorú, új oktatási rendszerünkkel. Aki ezeken az oktatásokon végig megy, az a világ bármelyik pontján a profik között lesz jegyezve. Senki nem fog benne csalódni.

- Úgy látom, hogy az első tanharmadban tizenhárom kötelező és tizenhárom szabadon választható tanfolyam van. Mit jelent ez?

- A tizenhárom kötelező tananyag, négy csoportra van osztva. Ezeket lépcsőzetesen elvégzők, minden egyes csoportnál vizsgáznak és csak a sikeres /okleveles/ vizsga után léphetnek a következő csoportba. Aki mind a négy csoport /a, b, c, d/ tananyagából sikeres vizsgát tesz, az jogosult lesz az AVATOTT BOSZORKÁNY cím használatára. Természetesen rituálisan is Boszorkánnyá avatjuk. Csak aki az első tanharmadot sikeresen elvégzi, mehet a második tanharmadba tanulni.

- Mi van a szabadon választott tananyagokkal?

- Azokat csak azok fogják elvégezni, akik még profibbak akarnak lenni. Nem kötelező, ez lehetőség!

- Ezeket a tanfolyamokat csak csoportosan lehet elvégezni?

- Nem, itt még lehet egyénileg is tanulni és vizsgázni. A későbbiekben viszont, a Mágiák tanulásánál, már előnyösebb csoportban (coven) tanulni, mert a tagok egymástól is tudnak tanulni és segíteni is tudnak egymásnak. Itt még meg kell jegyezni, hogy akik régebben már levizsgáztak és meg van az oklevelük, azoknak nem kell újra vizsgázniuk, elfogadjuk a régit.

- Az első tanharmad oktatásánál, csak anyag leadás és vizsga van?

- Nem. Két tananyagnál, a gyógynövény ismeretnél és a bájitalkészítésnél, úgynevezett terepgyakorlatok is vannak/ kötelező jelleggel/. Ezek mindig a tavaszi és a nyári évszakra esnek. Mivel a tanfolyamokra, folyamatosan lehet jelentkezni /egyénileg is/ , előfordulhat, hogy télen levizsgázik és megszerzi az AVATOTT BOSZORKÁNY diplomát. Viszont, ha nem jön el a tavaszi vagy nyári terepgyakorlatra, nem léphet a következő tanharmadba.

- A második tanharmadban boszorkánysági alapokat, asztrológiát és középfokú mágiát lehet tanulni. Itt már ajánlott a csoportos tanulás. Itt is csak az abc sorrend betartásával lehet egymás után levizsgázni?

- Itt már csak csoportosan lehet tanulni. Egyénileg még az asztrológiát meg tudják tanulni, de a meditáció, koncentráció és a spiritizmus már csak, csoportosan tanulható és gyakorolható. Vizsgázni pedig szintén, csak sorrendben lehet.

- Kik oktatják a tantárgyakat és a második etap, milyen fokozatot és rangot ad?

- Az oktatók a legprofibb boszorkányok közül kerülnek ki, de a csoport kérésére, külső oktatókat (pl. asztrológus) is meghívunk, ha kell. Nem vagyunk rátartiak, nekünk a tudásszint emelése a legfontosabb. A második tanharmad elvégzése Boszorkány Papnői és Boszorkány Papi rangot ad. Az avatás után a sikeres vizsgát tett személynek, joga van saját covent alapítani, de ha el akarja végezni a harmadik tanharmadot, jobb, ha megmarad a saját (együtt tanuló) covenjében.

- A harmadik etap a felsőfokú mágiáról szól. Miért kell a boszorkányoknak a mágikus rendeket és gyakorlatukat ismerni?

- Azért, mert egy bizonyos mágikus rendszer vagy csoport, saját felépítésű rituálé sorozatot ismer el és gyakorol. Egy profi boszorkánynak meg kell ismernie mindet, hogy ki tudja választani, a probléma megoldásához a legmegfelelőbb rituálét.

- Ez érdekes, mert az emberek a boszorkányságról a bocskorfőzésre és a ráolvasásra asszociálnak. Ezek szerint változott volna a boszorkányság?

- Igen, méghozzá elég sokat. Angliában, az ötvenes években eltöröltek egy törvényt, amivel a boszorkányüldözést szüntették meg az 1700-as években. Ezek után robbanásszerűen terjedt el a boszorkányság szerte a világban. Az úgynevezett falusi boszorkányság visszaszorult és a városi boszorkányság vette át a helyét, ami igyekezett a sallangoktól megszabadulni, és tiszta forrásokra rátalálni.

- Mi az árnyak könyve?

- Egy gyűjtemény. Ebben a könyvben írják le az elvégzett mágikus rítusokat, avatásokat, szakrális verseket és, hogy milyen eszközöket használtak különböző ceremóniáknál. Ez végeredményben a coven jegyzőkönyve. Ez általában nem nyilvános.
Amit kiadtak az 50-es években, Angliában, egy erősen hiányos példány volt, amit Gardner és Aleister Crowley restaurált. G. B. Gardner a boszorkányság atyja, Aleister Crowley- t, a XX. század legnagyobb mágusának tartották, de Ő mindig hangoztatta, hogy az, amit csinál az az Ö hitvallása és a mágiát egy hitrendszernek, vallásnak tartotta. Ő mágus volt, de a hite szerint boszorkány.

- A gyakorlati mágiáknál, akad egy- két, számomra elég félelmetes tananyag. Démonidézés, zsigerjóslás, erről egy kicsit bővebben, ha mondana valamit és, hogy hogyan védekeznek a negatív erők ellen?

- A démonidézés hozzátartozik a mágia gyakorlásához. Egy profi boszorkánynak uralnia kell a jó és a rossz erőket is. A negatív erőkkel is lehet jót cselekedni, át kell transzformálni jó energiává. A fehér és a fekete mágia nem attól kapja a színét, hogy milyen energiákat használnak, hanem, hogy milyen indulattal csinálják. Ha valaki ártani akar, a tiszta pozitív erőkkel is lehet fekete mágiát csinálni és fordítva is működik, gonosz negatív erőket átfordítva is lehet fehérmágiát csinálni, segíteni. A zsigerjóslásról tudni kell, hogy a magasabb szintű mágiáknál elengedhetetlen a véráldozat. Ez lehet saját vér (coven társ vére) vagy valamilyen állat vére. A kikötés, hogy az áldozati állatot, a rituálé után torszerűen el kell fogyasztani. Tehát haszonállatot áldoznak és utána megeszik. Az áldozati állat zsigereiből (beléből) lehet jósolni. Már a második tanharmad elején levédjük a tanulókat és a tananyagban benne, van, hogy sajátmagukat hogyan tudják levédeni. Nem árt jól megtanulni, szükségük lehet rá.

- Hát ez a felsőfokú mágia már nagyon keménynek tűnik. Mit jelent a grátisz tananyag, a mágia és a materializmus?

- Ez gyakorlatilag a társadalomba való beilleszkedést jelenti. A harmadik tanharmad elvégzése is az abc sorrendjében történik és az elvégzés után, boszorkányfőpapnői vagy boszorkányfőpapi rangra javasolható, aki elvégezte. Ekkor dönthet a végzős, hogy a szövetség keretein belül akar maradni vagy megpróbálja a társadalmi szolgáltatást. Amennyiben a civil megoldást választja, felkészítjük, hogy milyen módon válassza ki a stúdiója helyét, hogy tervezze meg a reklámját, milyen arculatot válasszon magának és még sok minden üzleti dolgot megtanítunk neki.

- Ez így nagyon korrekt. Viszont nekem nagyon keménynek tűnik, hogy csak lépcsőzetesen lehet a tanulásban előrehaladni és a tananyag sem tűnik valami könnyűnek. Nem félnek attól, hogy túl kevesen fognak jelentkezni tanulni?

- Nem az a cél, hogy minél többen végezzék el a tanfolyamot. Gagyi, megélhetési boszorkányból rengeteg van. Ha valaki kitalálja magáról, hogy Ő boszorkány és valakinek megcsinál valamit és az nem sikerül, az nálunk csattan. A tudakozótól megkapja a telefonszámunkat és nálunk reklamál, hogy milyen boszorkányok vannak. Ezeket akarjuk kiszűrni és megtisztítani tőlük az ezoterikus közéletet. Kevés de nagyon profi embert szeretnénk látni az okkult szférában. Lassan de biztosan, ezek is szaporodni fognak, nem csak a selejtek. Most a tisztulás és a felemelkedés a cél.

- Mit tudnak még ajánlani a végzősöknek?

- A reklámunkat. Már az első tanharmad első tananyag csoportjának elvégzése után, lehetősége van a tanulónak, hogy a Web-oldalunkon reklámozza magát, térítés ellenében. Rátesszük a fotóját és, hogy mihez ért és ha, nálunk érdeklődnek, megadjuk az elérhetőségét. Ez természetesen csak a tagdíjat fizető, hivatalosan belépett boszorkányokra vonatkozik.

- Mit jelent az, hogy tagdíjat fizető és miből gondolják, hogy maguknál keresnék a meghirdetetteket?

- A tagdíjfizetés nem kötelező az alapítólevelünk szerint. Viszont aki nem fizet tagdíjat, ami negyedévenként 3000,- Ft, az előnyökre nem számíthat. A tagdíjfizetés azt jelenti, hogy az illető támogatja a Magyar Boszorkányszövetség munkáját és célkitűzéseinek megvalósítását, ezért mi is segítünk neki az érvényesülésben. Ami pedig a keresettséget illeti az 100 %-os. Mindenkit itt keresnek. Mikor valakit nem találnak és körbeérdeklődnek, még az ismerteknél is a mi számunkat adják meg.

- És megadják a keresettek elérhetőségét?

- Ha nem boszorkány, nem, és ha nem fizetett, akkor sem.

- Mennyi a reklámtarifa?

- Havonta 6000, - Ft és negyedévente kell fizetni. Ha nem érkezik meg az újabb negyedév kezdéséig, akkor felfüggesztjük a Web-reklámot az újabb fizetésig. Ez azt jelenti, hogy az elérhetőségét sem adjuk ki. A tarifánk nem számit drágának, mert egy ismertebb ezoterikus lapban, egy jobb hirdetés havidíja, többe kerül, mint nálunk az egész éves díj.

- És mi lesz a több mint 11000 taggal? Kötelező lesz tanulniuk?

- Nem, a Magyar Boszorkányszövetség egyház. A tagság zöme a hívekből áll. A hívek gyakorolják a hitüket, covenekben vagy egyénileg esetleg érdeklődők, vonzódnak a boszorkánysághoz és esetleg a későbbiekben kedvet kapnak a tanuláshoz. Sosem lehet tudni, lehet, hogy a ma még névtelenekből fejlődik ki az új boszorkány elit. Bízunk benne.

- Köszönöm a türelmét a riporthoz. Halottam, hogy az előtérben legalább öt különböző telefonhang szólal meg és a kollegák csak úgy kapkodják fel és elég sokan Önt keresik. Még azt szeretném megkérdezni, hogy mit üzen a leendő tanulóknak?

- Hajrá! Mindent bele. Mutasd meg, hogy profi boszorkány leszel.

2004. január l9. Tövis Sára
Foto: Kandis DávidSzövetség |  Hírek |  Szolgáltatások |  Tárgyak |  Boszorkányellátó |  Kapcsolat