x x x x x
magyar boszorkányszövetség
 .: A Szövetségről :.   .: Hírek :.   .: Tárgyak :.   .: Kapcsolat :. 
Újságcikkek | Tudósítások | Profi Boszorkányok | BoszorkányBár | Történetek

Cefalú és a ház

Aleister Crowley nyomában - Cefalú

Készülődés Compostella felé

COMPOSTELLA SAGA

Az átányi síremlék hatásának felülvizsgálata és megerősítése

Boszorkányok a kártyanaptárak tükrében

20 éves a Magyar Boszorkányszövetség!

A 2006-os szeghalmi boszorkányfesztivál

A tiszadadai boszorkánykiállítás

A 2005-s pécsi boszorkányfesztivál

MEGLÁTOGATTUK BORIS SUBOTICOT

Szeghalmi boszorkányfesztivál
2005.07.30.

Átányi Boszorkányfesztivál
2005.06.25

Ajkai territóriumi stúdió nyitás
2005.05.24.

Ceglédi Boszorkányfesztivál

A Sturovo-i Boszorkányfesztivál

Képek a Szövetség életéből

Boszorkánymúzeum katalogizált anyaga

Az Átányi csodatévő kőkoporsó

Átányi látogatás

Átány
PLUSSZ

Az Igazi Spanyol Inkvizíció

Ifjuságom barangolásai során...

Boszorkány központok, jósdák

Meglátogattuk a fa kegytárgyakat készitő boszorkány papot

Meglátogattuk az üveg kegytárgykészitő boszorkány papokat

Boszorkányos halottkultusz spiritiszta szemszögből!

(1.rész)

(2.rész)

Nevető fejfák

Boszorkányság régen és ma

A Magyar Boszorkányszövetség
új oktatási programja

A magyar spiritiszta szövetség

Képek a spiritiszta szövetség életéből

Fonyódi kirándulás
2

Fonyódi kirándulás

Nem kér állami támogatást a Magyar Boszorkány szövetség

Felhivás

Bejegyzett boszorkányok

 

 

 

Hírek

Második
(tartalmasabb)
fonyódi túránk!

Idén január közepén újra lelátogattunk Fonyódra. Heten mentünk, mikróbusszal és vittük a táncoló asztalunkat és egyéb spiritiszta felszereléseket.
Első utunk Varga Istvánhoz vezetett. Ő Fonyód helytörténésze és ő őrzi a Kripta-villa kulcsát is.
Megnéztük a villát. Építészetileg nem egy remekmű, de mégis nagyon érdekes és megfogó épület.

A ház alagsorában van a kripta. Ez nem is igazi kripta, hiszen itt nincs senki eltemetve. Egy igazi, nagy és örök szerelemnek állit, emléket. Varga úr röviden ismerteti a Kripta- villa történetét.
A történet 1915-ös években kezdődött Kolozsvárott. Abrudbányay Ödön, a fiatal patikus, beleszeretett Magdusba. Eljegyezte, de Magdus az esküvő előtt három héttel hirtelen meghalt.
Ödönt rettenetesen megviselték a történtek, összegyűjtött minden tárgyi emléket a menyasszonyáról és Pécsre költözve, sokáig gyászolta. Sokáig magányosan élt. Családot csak a 20-s évek közepén alapított.
Régi szerelmét viszont sohasem felejtette el. Még régen, menyasszonyával, kirándultak Fonyódra és ott látták meg ezt a gyönyörű helyet, ahova a villa épült. Ez a Sípos-domb.
A villát egy pécsi építőmester tervezte a 30-as évek végén. Ödön az utolsó pillanatig titkolta, hogy mit tervez a pincében, csak az építés közben derült ki. Itt helyezték volna el Magdus hamvait, és ide tervezte a családja nyugvóhelyét is. A sors azonban megint közbeszólt. A háború miatt nem tudta megszerezni Magdus hamvait. A kriptát ezért Magdus emléktárgyaival és a be nem teljesült szerelem, márványba faragott emlékével rendezte be.

     

Az a mondás járja, hogy az a pár, aki a márványba faragott szerelmes pár fölött kezet fog, örök életükben szerelmesek lesznek egymásba.

A villát 1949-ben államosították, lakást csináltak belőle. A kriptából az 50-es,60-as években idegenforgalmi látványosságot csináltak, majd később lomtárat.
Jelenleg a fonyódi önkormányzat tulajdona. A felújítást az önkormányzat a Széchenyi-terv pályázatán nyert pénz segítségével végeztette el. Az ünnepélyes átadás 2003. október 10-én volt.
A kripta története hirdeti az igazi, karmikus és síron túl is tartó örök szerelem létét.

Megköszöntük Varga úrnak a szívélyes előadást és mentünk a Sportszállóba, hogy megbeszéljük a további dolgokat és előkészítsük a szellemidézéseket.
Több ember többet érez alapon, mindenki szétnézett a szállóban, hogy hol a legjobb hely a szellemidézésre. Most az alagsor tűnt a legjobbnak.
Mécsesekből kiraktuk a tűzkört és beállítottuk a táncoló asztalt. A jegyzőkönyveket Szabella úr, a szálló igazgatója vezette.
Quijja- táblával kezdtük.
A Kripta-villa közelsége miatt, Magdust szerettük volna megidézni. Sajnos nem sikerült, helyette egy 1945-ben Miskolcon elhunyt apáca jött. Cvíder kedvében volt, eleinte nem akarta elárulni a nevét, mindig azt írta, hogy kutya. Később kiderült, hogy Orsolyának hívják és a nyilasok lőtték le, mert a zsidóknak segített. De erről nem akart többet beszélni.
Elárulta, hogy a kriptában több szellem is tartózkodik. Többek között Magdus és Ödön, de őket külön nem lehet megidézni, csak együtt hajlandóak megjelenni. Gonosz szellem nincs a kriptában és néhány felnőtt mellet sok fiatalon elhunyt lelke tartózkodik ott.
Nagyon örülnek, hogy a kriptát helyrehozták és így hirdetik a szerelem örökkévalóságát. Nagyon régen idéztek meg közülük valakit, azóta nyugalmuk van, de most örül, hogy kommunikálhat velünk. Elköszöntünk és elengedtük.

Rá akartuk beszélni Németh Gyulát, hogy írómédiumként próbálja megidézni a híres szerelmes párt, de azt mondta, hogy arra rá kell készülni, hogy kettős lelkekkel találkozhassunk és most, úgy érzi nincs elég energiája, hogy ez sikerülhessen.

Ez után nekikészültünk az asztaltáncoltatásnak. Arra voltunk kíváncsiak, hogy milyen szellemek vannak a szállodában és a múltkori látogatásnál kit láttunk elsuhanni és ki csapkodta az ajtót.
A légzőgyakorlatok után nagyon sokáig kellett koncentrálni, míg megmozdult az asztal, pedig mind a nyolcan éreztük a lelkek jelenlétét. A szellem nem tűnt túl kommunikatívnak. néhányszor megemelte az asztalt, az után egy lábra állította. Ezek után nem mozdult az asztal.

Erős koncentrálás után, az asztalon kört alkotó kezek közül kiemelkedett egy szakállas, középkori férfi éterteste derékig. A levegő lehűlt, mindenki lemerevedett. Olyan csend lett, hogy minden lélegzetvételt hallani lehetett. Világosan lehetett látni a láncingét és a vállán ködmön félét tartó szíjat. Szúrós szemmel nézett, de nem kommunikált. Az asztal közepén szép lassan 360 fokban teljesen körbefordult és mintha szétpukkadna, eltűnt.
A jegyzőkönyvvezető is látta /o is le volt merevedve/, azt mondta, hogy a jelenség kb. 10 másodpercig tarthatott.
Nagy meglepetés volt, mert az egész csapatban, csak a Cézár és a Gyula találkoztak már ilyesmivel. A többieknek ez volt az első ilyen élményük.
Rábeszéltük a Dalmát, hogy legyen beszélő médium és nekiálltunk delejezni.
Majdnem mindenki meglepődött, mikor megszólalt férfihangon.
Kiderült, hogy a jelenség Magyar Bálint várkapitány volt. A fonyódi palánk-vár végvári kapitánya. Mindig a törökök ellen harcolt. 1549-ben nevezték ki és vezényelték ide Kanizsáról. 1575-ben esett el a Balaton parton, a török túlerő legyőzte. Egy lándzsával szúrták le. A hóna alatt ment be a lándzsa, a páncéling hasadékán.
Kérdésekre elmondta, hogy ebben a völgyben és így a szállodában is sok szellem lakozik. Itt a focipálya alatt régen temető volt, de régen az Ő idejében is itt temették el az összecsapásokban elesetteket. Fő feladata, hogy védje a kriptában lakozó jó szellemeket a gonoszaktól. Nagyon örül, hogy tud kivel beszélni, de neki most mennie kell.
Dalmából a férfihang megszűnt és lassan kezdett magához térni.
Nem akartunk több szeánszot, de megbeszélni az eseményeket azt igen.

Szabella Sándor, a szálloda vezetője /és a jegyzőkönyvek vezetője/: hihetetlen dolog, ha nem látom el sem hiszem. Elképzelhető, hogy holtszezonban érdemes lenne itt spiritiszta csoportokat fogadni, esetleg spiritiszta oktatást szervezni. Csak az a baj, hogy ha ezt hivatalos helyen bekínálom, lehet, hogy bolondnak néznek.
Cézár: pedig ki kellene használni a szálloda adottságát, mert sok embert érdekel a spiritizmus.
Ami pedig a villát illeti, az önkormányzatnak ki kéne a lakókat telepíteni, és vendégházat csinálni belőle, szerelmeseknek, spiritisztáknak vagy spiritiszta szerelmeseknek.
Dalma: nagyon lehűltem belülről. Örülnék, ha feltöltenétek egy kis energiával. Az sem lenne baj, ha elmesélnétek mi történt, mert én mély transzban voltam és nem emlékszem semmire.
Gyula: megpróbáljuk a spiritiszta szövetség tanfolyamait ide átcsoportosítani, mert itt sokkal jobbak a lehetőségek a kommunikációkra. Még kezdőknek is előbb jönnek a szellemek és sokkal határozottabban.
Cili: eszméletlen volt. Azt hittem meghalok, amikor megjelent a pasi. Ide tényleg érdemesebb lenne többször lelátogatni.
Deme: a jegyzőkönyveket, később, áttanulmányozás után, érdemes lenne a weboldalon közzétenni.
Enikő: én szeretném lehozni a barátaimat és itt szeánszot tartani velük. Természetesen akkor amikor nem vagytok itt, vagy nem zavarunk.
Bea: engem a szerelmes pár érdekel. Azokat kéne minél előbb megidézni. Biztosan sok szép információhoz jutnánk.

Ez után a csapat elment lefeküdni.

2004. január 17.

CÉZÁR

Szövetség |  Hírek |  Szolgáltatások |  Tárgyak |  Boszorkányellátó |  Kapcsolat