x x x x x
magyar boszorkányszövetség
 .: A Szövetségről :.   .: Hírek :.   .: Tárgyak :.   .: Kapcsolat :. 
Újságcikkek | Tudósítások | Profi Boszorkányok | BoszorkányBár | Történetek

Cefalú és a ház

Aleister Crowley nyomában - Cefalú

Készülődés Compostella felé

COMPOSTELLA SAGA

Az átányi síremlék hatásának felülvizsgálata és megerősítése

Boszorkányok a kártyanaptárak tükrében

20 éves a Magyar Boszorkányszövetség!

A 2006-os szeghalmi boszorkányfesztivál

A tiszadadai boszorkánykiállítás

A 2005-s pécsi boszorkányfesztivál

MEGLÁTOGATTUK BORIS SUBOTICOT

Szeghalmi boszorkányfesztivál
2005.07.30.

Átányi Boszorkányfesztivál
2005.06.25

Ajkai territóriumi stúdió nyitás
2005.05.24.

Ceglédi Boszorkányfesztivál

A Sturovo-i Boszorkányfesztivál

Képek a Szövetség életéből

Boszorkánymúzeum katalogizált anyaga

Az Átányi csodatévő kőkoporsó

Átányi látogatás

Átány
PLUSSZ

Az Igazi Spanyol Inkvizíció

Ifjuságom barangolásai során...

Boszorkány központok, jósdák

Meglátogattuk a fa kegytárgyakat készitő boszorkány papot

Meglátogattuk az üveg kegytárgykészitő boszorkány papokat

Boszorkányos halottkultusz spiritiszta szemszögből!

(1.rész)

(2.rész)

Nevető fejfák

Boszorkányság régen és ma

A Magyar Boszorkányszövetség
új oktatási programja

A magyar spiritiszta szövetség

Képek a spiritiszta szövetség életéből

Fonyódi kirándulás
2

Fonyódi kirándulás

Nem kér állami támogatást a Magyar Boszorkány szövetség

Felhivás

Bejegyzett boszorkányok

 

Hírek

Az Igazi Spanyol Inkvizíció

 

Letelt a hallgatási fogadalom, ami megkövetelte, hogy a mai napig titokban tartsuk a spanyolországi mágikus út valós titkait és történéseit. Most felfedjük és részletesen leírjuk hogyan és miképpen vezette boszorkányainkat ezen az ösvényen a boszorkányság varázslatos ereje.

Amint láthatják a boszorkányszög (pentagram) már az út elején biztosította az utazókat arról, hogy jó helyen járnak és az út egy szellemi út is, ahol a varázslatok mellet az égi kísérők is helyet kapnak.

A szellemek akik végigsegítettek minket a nehézségeken minden mérföld megtétele után egyre többen lettek. Hiszen mint ahogy nem is titkoltuk, fogadalmat tettünk arra, hogy a Baszk boszorkányok szellemeit, akiket a Spanyol inkvizíció végzett ki, kiszabadítjuk a burokból, amit a máglyák füstje vont köréjük.

Célul tűztük ki , hogy ellátogatunk a Inkvizíció székházába és ráolvasásainkkal eleget teszünk hitünk szavának, mely erre a nehéz és számunkra veszélyes útra szólított minket.

Szeretném kiemelni utazásunk azon részét mikor eljutottunk arra a helyre ahol mágikus erőnket összetéve véghezvittük fogadalmunkat. Ehhez tudatnom kell önökkel néhány tudományos forrás adatait, hogy ezáltal is átláthatóvá tegyem mi is történt abban az évszázadokban ami boszorkányok százait vitte hanyag és elátkozott sírba.

 

-Egynémely nyugat-európai országot elkerülte a boszorkányhisztéria fertőzése, míg más országokban fokozatosan kifejlődött a boszorkányüldözés.

A protestáns Hollandiában nagyon kevés boszorkányt égettek el 1610-után pedig nem is történt per.

Svédországban az üldözés csak a 17. század derekán kezdődött és a 18. századba mélyen belenyúlva folytatódott.

Itáliában és Spanyolországban, az inkvizíció anyaországaiban az üldözési hullám korán, már a 16. század elején tetőzött!

Spanyol földön a Pireneusokban és a Baszk tartományokban heves üldözések voltak 1507-ben, 1517-ben, és 1520-ban, de a század hátralévő részében megszűnt a hivatalos boszorkányégetés. Francia és Németországban egyre több boszorkányt küldtek máglyára, a spanyolországi boszorkányokat (enyhe?) büntetésekre ítélték, sőt azon esetről is maradt fent dokumentum, hogy az inkvizíció távoli falvakba próbálta rehabilitálni őket, hogy rossz hírük ne érje el a többi falvat.

-Bár a boszorkányságról szóló legkorábbi traktatusok egy részét spanyol teológusok írták.

1526-ban a főinkvizítor a legnagyobb tudású jogászok és teológusok jó néhányát tanácskozásra hívta össze Granadába, hogy megvitassák a boszorkányság kérdését, ami a beteg gondolkodású érdekhajhász főurak és papok körében egyre csak terjedt. Igazából sajnos nem tudtak pozitív állást foglalni, így nem szabhattak határokat az egyre növekvő írtas ügyében.

Bár elérték, hogy a vizsgálatok pontosabban folynak és a bűnösséghez konkrétan bizonyítani lehessen. Persze ez is szintén a vallomástól függött. A vallomást pedig az izzó vas margója húzta hosszúra! És a bűnösséget igazoló vallomás csak a gyanúsított fájdalomküszöbétől függött.

Katalóniát és a Baszk tartományokat továbbá Navarrát mindig elsőként fertőzték meg a boszorkánypánikok, amelyek a franciaországi üldözések nyomán időről-időre fellángoltak és mozgásba hozták a világi hatóságokat. Az akcióiknak rendszerint a Szent hivatal közbelépése vetett véget.

 

Az 1610. évi logronoi auto de fén olyan eljárásokat alkalmaztak, amik eltértek az inkvizíció által a megelőző több mint 80-an év boszorkánypereiben követettektől.

Ez az auto de fe a boszorkányüldözés addig példátlan méretű hullámát indította el. A boszorkányok százával tettek vallomást, a gyanúsítottak száma két év alatt több ezerre duzzadt!

Ezután a logronoi auto de fe-t követően a baszkföldi boszorkányság ügyében végzett vizsgálatnak fontosságát megerősíti az a körülmény, hogy ezzel egyidőben folyt

Pierre De Lancre francia bíró boszorkányhajszája is a pireneusoktól északra.

De Lancre vizsgálatának eredményeképpen tömegével küldte máglyára a boszorkányokat, és az a gyanú kerítette hatalmába, hogy az egész mintegy 30-ezer főnyi lakosságot fertőzött meg a boszorkányszekta!

De Lancre 1612-ben könyvet adott ki a Labourd tartományban lefolytatott boszorkány-hajtóvadászatáról.

Szégyenletes könyvének címe Tableau d'Inconstance des mauvais Anges et Demons (A gonosz angyalok és démonok állhatatlanságának taglalása).

Könyvét teletűzdelte demonológiai idézetekkel és boszorkányperek elcsúfított jegyzőkönyveivel.

Ezzel megalapozva a szakszerű boszorkányüldözést....

 

Ezen mondatok nyílván rávilágított a helyzet és a mágikus zarándoklat komolyságára és fontosságára.

A mágikus felhők és erők Estella városa után értek el minket egy ködös hegytetőn, ahol összegyűltek az ezoterikus és boszorkány emberek akiket a véletlen szólított arra a helyre ahonnét elindult az a négy boszorkány akik jóhiszeműen elmondták.

VÉGESzövetség |  Hírek |  Szolgáltatások |  Tárgyak |  Boszorkányellátó |  Kapcsolat