x x x x x
magyar boszorkányszövetség
 .: A Szövetségről :.   .: Hírek :.   .: Tárgyak :.   .: Kapcsolat :. 
Újságcikkek | Tudósítások | Profi Boszorkányok | BoszorkányBár | Történetek

Cefalú és a ház

Aleister Crowley nyomában - Cefalú

Készülődés Compostella felé

COMPOSTELLA SAGA

Az átányi síremlék hatásának felülvizsgálata és megerősítése

Boszorkányok a kártyanaptárak tükrében

20 éves a Magyar Boszorkányszövetség!

A 2006-os szeghalmi boszorkányfesztivál

A tiszadadai boszorkánykiállítás

A 2005-s pécsi boszorkányfesztivál

MEGLÁTOGATTUK BORIS SUBOTICOT

Szeghalmi boszorkányfesztivál
2005.07.30.

Átányi Boszorkányfesztivál
2005.06.25

Ajkai territóriumi stúdió nyitás
2005.05.24.

Ceglédi Boszorkányfesztivál

A Sturovo-i Boszorkányfesztivál

Képek a Szövetség életéből

Boszorkánymúzeum katalogizált anyaga

Az Átányi csodatévő kőkoporsó

Átányi látogatás

Átány
PLUSSZ

Az Igazi Spanyol Inkvizíció

Ifjuságom barangolásai során...

Boszorkány központok, jósdák

Meglátogattuk a fa kegytárgyakat készitő boszorkány papot

Meglátogattuk az üveg kegytárgykészitő boszorkány papokat

Boszorkányos halottkultusz spiritiszta szemszögből!

(1.rész)

(2.rész)

Nevető fejfák

Boszorkányság régen és ma

A Magyar Boszorkányszövetség
új oktatási programja

A magyar spiritiszta szövetség

Képek a spiritiszta szövetség életéből

Fonyódi kirándulás
2

Fonyódi kirándulás

Nem kér állami támogatást a Magyar Boszorkány szövetség

Felhivás

Bejegyzett boszorkányok

 

Hírek

CEFALÚ ÉS A HÁZ

Repülőgéppel érkeztünk Palermóba. Ez Szicília és a maffia fővárosa. Béreltünk egy kocsit és irány Cefalú. Palermo szép, a közlekedés érdekes. A háromsávos úton, öt sávban közlekednek (inkább totyognak). A vezetők türelmesek, átengednek a másik sávba és nincs ökölrázás, anyázás. Egész ott tartózkodásunk alatt nem láttunk karambolt.

Ahogy közeledünk Cefalúhoz, már messziről látszik a Sziklának nevezett hegy, ami uralja az egész környéket. E köré épült a város.

Megérkezünk, a belváros az egykori halászfalu, két-három emeletes házak és szűk utcák. Nagyon hangulatos az egész. Az a baj kocsival nem lehet megállni, mert még egy gyalogos is nehezen férne el mellette.

Megkeressük az utazási irodát és bérelünk egy villát néhány napra. Beszédbe elegyedünk az irodavezetővel és érdeklődünk Crowley felől, Nagyon készséges, egy szekrény mélyéről előás egy kis leporellót ami a mágus festményeit mutatja be (amiket itt a házában csinált) és az olaszországi írók litográfiáját amit a Mágusról írtak. Több író és több könyv, nem hiába híres embernek számított. Még élénkebben érdeklődünk a dolgok iránt, nincs e olyan várostérkép, amin rajta van a Crowley ház. Az idáig örülő (hogy hallottunk Cefalúról és Crowleyról és, hogy még olaszul tudó is van köztünk) pasa lefagy mint a computer és mutogat arra kell menni és elszólítja valami sürgős munka.

Elindultunk a szállás felé. Út közben próbálkoztunk boltos nővel, járókellővel, pincérrel, taxissal, senki nem tudott útba igazítást adni. Nem baj, jó boszorkány soha sem adja fel.

Másnap elindulunk megkeresni. Volt egy régi fotónk, ahol Crowley, varázskacagányban áll a háza előtt. A háttérben a Szikla és a tetején az őrtorony, ezt mértük be iránynak és így próbáltuk betájolnia ház helyét. Nem sokat tévedtünk, alig egy kilométert. Átgyalogoltunk, hegyen völgyön, ember magas gazos, kihalt udvarokon. Ház sehol, meleg rendesen és víz sincs sehol. Elhatároztuk, hogy bekopogunk egy házba és érdeklődünk. Csak ki ne lőjenek, mégis csak a maffia szigete.

A házban fiatalok voltak és mondták, hogy itt van nem messze. Elmagyarázták, hogy merre kell menni, de mondtuk, hogy inkább valaki mutassa meg. Az egyikük elvezetett a házhoz, tényleg nem volt messze.

Útközben kifaggattuk, fiatal kora ellenére elég tájékozott volt Crowley felől. Kérdésünkre,hogy oda jön e házhoz, nemmel válaszolt és még azt is elmondta, hogy néha éjszakánként hörgést, sikítozást, kiabálást és lánc csörgést hallani és az öregek horrort mesélnek róla. Napnyugta után minden helyi messzire elkerüli a környéket is. Ő is fél. Elbúcsúztunk tőle.

Itt vagyunk a helyszínen, a stadion mellett, a drukkernek nincs szellem meg démon. A háttérben jól látható a szikla és a tetején az őrtorony romja. Az irány jó volt az 1920-as felvételhez képest. Az alsó parkoló végén a kis duci pálmafa mögött, a kerítést átlépve lehet bemenni a házhoz ( mí ezt csak kifelé tudtuk meg) és az a nagy sűrű bozót takarja el a házat a kíváncsi tekintetek elől. Mia stadion melletti útról közelítettük meg a házat.

A stadion felől így néz ki a ház. A tető beszakadva, a gaz mindent elborít és oda dobálják be a szemetet a bátrabb helyiek

Itt már jobban meglátszik az idő vasfoga. A tető nemsokára ki leheli a lelkét. Innen bejutnia házba egy jó kis ugrással lehet. A támfal magasságáig (kb. 4 méter) van egy beton lépcső, csak az a baj az áthidalást lebontották. Így ugrani kell kb. másfél métert a lépcső tetejére. Szép bátorság próba.

A lépcsőn leérve ilyen az udvar. Égig érő gaz. A ház homlokzata elmegy, a vakolat jó. Az akácnál jól látható a befalazott ablak.

Az elektromos szerelvényből kb. az 50-s évekre lehet gondolni, ekkor adhatták ki utoljára, az óta lakatlan.

Ez a ház hátsó fala, a támfal felől. Itt már rozogábba vakolat és az ereszcsatorna is eltűnt ( csak nem erre is jártak a színesfémesek). A nagy bozót, amely a parkoló felől takar.

Ez a ház hátsó része. Szemben a fürdőszoba rácsos ablaka. A konyha ablakon betekintve próbálják felmérni a ház belsejét. És térdig érő gaz meg szemét.

A fürdőszoba ablaka közelről. Úgy látszik itt sem volt túl jó a közbiztonság régen sem.

Ez a ház főbejárata. A látszat csal, nem csak a bozóttal akadályozzák a behatolást, ez csak a zsalu, mögötte be van falazva és utána a főajtó beszegelve. Ahonnan fotózva van a terasz.

Ez a terasz felé nyíló egyik ablak. Enyhén beszögelve, mögötte betontégla. Bomba és mágustanuló biztos.

Egy kődarab a hátsó teraszon. Ezen szoktak ücsörögni a mágustanulók, ha elfáradtak a zarándokúton.

A hátsó terasz (ide jut be az ember, ha a parkoló felől jön). Mágikus rituálék bemutatására szolgáló tűzoltár.

A másik ablak bizonyítja, hogy a kíváncsiságot és a tudásszomjat nem lehet megállítani. Átjárhatóvá tették és még hogy tudják hova lépnek be, ellátták egyiptomi isten jeggyel is. Ez az egyetlen bejárat most.

Ez a hátsó terasz. A hátunk mögött a parkoló, gondos növénytakarásban. Szemben Crowley szentélyének a másik ajtaja (természetesen ez is befalazva).

Cézár a helyieket elriasztó fétissel.

A hátsó terasz vége, itt átlépve már a parkoló van.

Az egyiptomi ablakon benyomulva, egy a zarándoklatba belefáradt és démoni felfrissülésre vágyó ember pihenésére szolgáló ágy látható. Nem a legnagyobb luxust adja, valószínűleg a házban szedték össze.

Egy házi oltár a más dimenzióban levő lények meghívására. Áldozati ételek, gyertyák, tengeri só és fáklya olaj. A többit a zarándoknak kell hoznia.

A fürdőszoba és az előtere. Jól kivehető a vastag zöld penész, ami mindent elborít.

A házban lévő főfolyosó. Innen nyílnak jobbra balra a szobák. Itt is látható a beszakadt tető miatti beázások nyoma.

A ház főbejáratai belülről. Az egyiknél jól látható a befalazás. Az ajtók viszonylag jó állapota azért van, mert Crowley szívesen festett ajtókra és ezeket a rajongói és gyűjtői elvitték.

Az ablak befalazva belülről. Jól látható, hogy hagytak egy kis szellőzést a mesterek, had szellőzzön a ház, ne essen gyorsan szét. Talán félnek, hogy Crowley szelleme megkísérti őket.

A gyerekszoba

A másik relax szoba. Ahogy elnéztük, nagy lehet itt a forgalom a születésnap környékén.

A tűzhely és a hűtőgépek is arra utalnak, hogy az ötvenes évek óta itt nem lakott senki. Lehet, hogy a húszas években ez villa volt, de ma már csak egy több generációs paraszt ház lehetne.

ÉS MOST LÉPJÜNK BE A SZENTÉLYBE.

A szentélybe belépve egy márványlapon egy csomag gyertya, ceruza papír és egy szál cigaretta (milyen megértőek ezek az zarándokok). A papíron üzenet a következő zarándoknak, figyelmeztet a rendőri veszélyre és bánkódás a ház elhanyagolt állapota miatt. Pénzt gyűjt a ház megmentéséért (tatarozásra). Tény és való, a ház napjai így meg vannak számlálva. Azt is igaz, hogy nem véletlen. Innen gyönyörű kilátás volt régen ( Crowley idejében) a Szilára, a halászfalura és tengerre mind két oldalra. Mára úgy körül építették, hogy egészségesen megközelíteni sem lehet. Panoráma semmi, a többit meg láthatjuk a fotókon.

Ez a szentély az egész házban a legjobb állapotban lévő helyiség. Egyik munkatársunk tanulmányozza, hogy a festék alatt nem a e látszanak esetleg festéknyomok. A plafonra rengeteg gipszet kenhettek. Így már érthető, hogy miért ez a legjobb állapotú helység. A zarándokok próbálták megóvni és a kezdődő repedéseket gipszelték be, láthatóan szerszám nélkül és gyorsan, mert hallhatták a szirénát.

A szentély volt Crowley szobája. Itt történtek a mágikus rítusok, a tudat módosulások és itt jött rá a festés is. Fekve festett és azt amit látott az evokáció közben. Ezért a bérlő, amikor beköltözött lemeszelte, ezt később színes festékkel kenték le. Amikor a ház üres lett, a hívő zarándokok lemosták a meszet és a festéket és így a mai napig látszanak. Persze a Crowley könyvben sokkal szebbek ezek a képek, lehet, hogy ki tudták retusálni, de ezeken a fotókon, ha egy kicsit fakóbban (az idő vasfoga miatt) de látszanak.

A képek magukért beszélnek.

Sietve búcsút vettünk a háztól. Kár érte...

A 70-es évek végén a RAI UNO Tv csatorna megszerezte az egyszeri jogot egy felvételre a Crowley-házban. OTO tartott szexuál mágia bemutatót azt vették fel. Ez után nőtt meg a zarándokok száma. Most is meg lehet nézni, de csak osonva.

Még felmásztunk a Sziklára. Ez sem egyszerű mutatvány, de megérte.

Kilátás a sétányról.

Az Isis szentély romja, Ahová gyakran kirándult Crowley RaoulLovedayal.

Az oldalt szerkesztette TamerlánSzövetség |  Hírek |  Szolgáltatások |  Tárgyak |  Boszorkányellátó |  Kapcsolat