x x x x x
magyar boszorkányszövetség
 .: A Szövetségről :.   .: Hírek :.   .: Tárgyak :.   .: Kapcsolat :. 
Újságcikkek | Tudósítások | Profi Boszorkányok | BoszorkányBár | Történetek

Cefalú és a ház

Aleister Crowley nyomában - Cefalú

Készülődés Compostella felé

COMPOSTELLA SAGA

Az átányi síremlék hatásának felülvizsgálata és megerősítése

Boszorkányok a kártyanaptárak tükrében

20 éves a Magyar Boszorkányszövetség!

A 2006-os szeghalmi boszorkányfesztivál

A tiszadadai boszorkánykiállítás

A 2005-s pécsi boszorkányfesztivál

MEGLÁTOGATTUK BORIS SUBOTICOT

Szeghalmi boszorkányfesztivál
2005.07.30.

Átányi Boszorkányfesztivál
2005.06.25

Ajkai territóriumi stúdió nyitás
2005.05.24.

Ceglédi Boszorkányfesztivál

A Sturovo-i Boszorkányfesztivál

Képek a Szövetség életéből

Boszorkánymúzeum katalogizált anyaga

Az Átányi csodatévő kőkoporsó

Átányi látogatás

Átány
PLUSSZ

Az Igazi Spanyol Inkvizíció

Ifjuságom barangolásai során...

Boszorkány központok, jósdák

Meglátogattuk a fa kegytárgyakat készitő boszorkány papot

Meglátogattuk az üveg kegytárgykészitő boszorkány papokat

Boszorkányos halottkultusz spiritiszta szemszögből!

(1.rész)

(2.rész)

Nevető fejfák

Boszorkányság régen és ma

A Magyar Boszorkányszövetség
új oktatási programja

A magyar spiritiszta szövetség

Képek a spiritiszta szövetség életéből

Fonyódi kirándulás
2

Fonyódi kirándulás

Nem kér állami támogatást a Magyar Boszorkány szövetség

Felhivás

Bejegyzett boszorkányok

 

Hírek

ALEISTER CROWLEY NYOMÁBAN - CEFALÚ

Crowley 1875. október 12-én született és 1947december 1-én halt meg. E két nap a rajongói és követői számára, amikor le tudják a tiszteletüket róni előtte, olyan helyen ahol ténykedett is (nem csak a sírjánál). Mára már nem sok ilyen hely létezik, hiszen kevés helyen tartózkodott sokáig, főleg állandó jelleggel. és ezeket a helyeket is a társadalmi fejlődés elsöpörte (eladták, lebontották, átépítették, elenyészett stb.) A cefalúi házán kívül nem sok hely maradt, amit a munkásságával össze lehet kapcsolni. A szülői háza már nincs meg. A Loch Ness melletti Boleskine udvarház, még talán meg van ( a későbbiekben ezt próbáljuk majd felfedezni). Még hallottunk egy Messina környéki házról, ami szintén az Ő tulajdona volt (ezt már keressük). Hiba utazta be az egész világot, mindenhol csak bérelt házakban, villákban és szállodákban lakott, így kevés olyan hely van ahol a munkásságának az odját is lehet érzékelni. Az egyik hely Cefalú.

Cefalú Szicilia északi partján fekvő kisváros. Valami normann király kóborolt arra hajón, amikor a vihar elsüllyesztette. Élve úszta meg a dolgot és ezért építtetett egy bazilikát hálából a hegy lábához. Ez után duzzadt fel a halászfalu szép lassan kisvárossá és vált zarándokhellyé az évszázadok alatt. Ez a látogatásunk célja.

Egy hatalmas vulkanikus szikla lábánál fekvő kisváros. A képen jól látható a bazilika két tornya. Ez köré épült az óváros, szűk utcák és emeletes halászházak. A sziklától jobbra és balra terjeszkedik a város modern része, ami látható. De a szikla mögötti domboldalba is terjeszkedik (ami a képen nem látható) és itt helyezkedik el a Crowlwey-ház. Ennek a bemutatása célunk.

E kisvárosban, Crowley születés és halála napján megélénkül az élet és ez ennek a bizonyos háznak köszönhető. Egész Európából megindul a Mágiával foglalkozó érdeklődők zarándoklata, akik tiszteletüket szeretnék leróni a mágus emléke előtt. Viszont vannak más erők is akik az ellentétéjét szeretnék elérni. Ekkorra felduzzasztják a rendőri állományt és árgus szemekkel figyelik a szezonon túl megjelenő turistákat.

A ház és a telek magánterületnek számít, ami Crowley egyik leszármazottjáé. Persze a tulajdonos még egyszer sem tett panaszt, hogy a kertjébe, esetleg a házába ismeretlenek behatoltak, de a rendőrök így is szorgalmasak. A nő egyszer ment el meglátogatni az örökségét és néhány percnyi szemrevételezés után, már pucolt is tovább. Ez történt az ezred fordulón.

A hatóság minden évben lemeszelteti a Mágikus szobában látható falfestményeket (főleg ezekre és ezek hatásaira, kisugárzásaira kíváncsiak a zarándokok) és befalaztatja az ajtókat és ablakokat, azzal az indokkal, hogy a házba bemenni életveszélyes (ami igaz is). Ezzel az indokkal is szedik össze a magánterület megsértésével megvádolt zarándokokat és viszik be a rendőrségre, aláíratnak velük egy papírt és kitoloncolják a városból, hogy ha még egyszer megfogják, becsukják, de még nem csuktak be senkit. A kitoloncolás azt jelenti, hogy felrakják a buszra vagy a vonatra, esetleg elkísérik a kocsiját a városhatárig.

Régebben a város temetőjében (ami nagyon szép mediterrán temető, csak egy kicsit zsúfolt), a hívei állítattak egy síremléket a Crowley hívők. Eleinte ide jártak többen, csak a helyi lakosok szétszedték, mikor viszont a zarándokok jöttek, bosszúból ők rúgtak szét néhány helyi sírt. Ez után megnyugodtak a kedélyek, a zarándokok mentek a házhoz, a helyiek maradtak a temetőnél és folytatódott a játék a rendőrséggel.

Nézzük a ház történetét:

Crowley 1919-ben egy nagyobb összeget örökölt. Eddigi utazásai és tanulmányai (Spanyol ország, Stockholm, Skócia, Párizs, Mexikó, Texas, Kalifornia, Hawaii, Japán, Ceylon, India, Burma, Kasmír, Egyiptom, Marseille, kicsit megviselték a pénzkészletét.

1920-ban bérbe veszi a cefalúi villát (amit később megvesz) és megalapítja a Thelema Abbey-t (Akarat Apátság). Ez a kolostor a szexuálmágia központja lesz. Az élet zajlik, két skarlát nője is jelen van (aktuális szerelmi partnerek). Leah Hirsig és Ninett Shumway között napirenden volt az összetűzések amely fokozatosan el durvultak. A féltékeny balhék addig tartottak míg az egyik nő szült egy gyereket és erre hivatkozva hazaköltözött. Erre a másik nő is szült egy gyereket és Ö is elköltözött haza.

Sok vendég fordult meg a Thelema apátságban. Majdnem minden napra jutott valamilyen pogány indíttatású mágikus szertartás, kábítószeres (kokain) orgia. A szünnapokon Crowley a környékbeli halászleánykák felé fordult. Csinált is vagy egy tucat gyereket szerte széjjel. Ez az egyik ok amiért nem szeretik Cefalúban, sok leszármazottja van de szégyellik. Bár az utazási irodában van Crowleyről írt könyv (olasz szerző), de a szicíliai átlagemberek zöme nem akarja tudni a Crowley adatokat, a taxis semmit sem tud, a rendőr meg bakot ugrik.

Crowley sokat kirándul. Kedvenc helyei a kisváros jobb oldalán (a tenger felől nézve), egy félszigeten lévő kis kápolna, ahol mágikus erővonalakat lehet észlelni. És a város másik oldalán a Kaluga sziklái (Kaluga fogai) amit Crowley meg is festett. Szeretett kirándulni Lipari szigetén és botorkálni Vulkánó szigetén a bugyogó lávafolyam mentén.

Kedvenc helye volt a hegy tetején lévő Isis szentély romja. Ezt éjszakánként látogatta meg Raoul Lovedayjal, aki eleinte tanítványa, később mágikus segédje volt. Itt is végeztek szexuálmágiai szertartásokat. Szép teljesítmény lehetett, hiszen még ma is nehéz felmenni, mert nincs lépcső végig és így sziklákon kell ugrabugrálni. Mellesleg Crowley volt a lány. Nem csoda, hogy a skarlátnők leléptek. Aki olvasott róla nehezen tudja elképzelni, hogy a hedonista, cselédlányokat kergető emberke ilyen sokoldalú lett volna, de gondolni kell arra is, hogy Cambridge-i egyetemre járt és ott melléktantárgy volt a seggbekuki.

1922-ben kiadja az „Egy kábítószer élvező naplója” című könyvét, amiért az angol sajtó betámadja minden féle rágalommal. Ekkor nevezik a világ leg gonoszabb emberének. Bár valami alapja volt, mert el ment Moszkvába is, hogy adjanak neki pénzt és szétzilálja a katolikus egyházat, de úgy lázszik Leninnek nem a Pápával volt gondja.

A katolikus ellenesség a túlzottan bigott anyja miatt alakult ki benne, de hát milyen mágus az, aki a keresztet csókolgatja.

Még ebben az évben kitiltják a cefalúi bazilikából is. Egy szendviccsel a kezében ment be és röhögött, böfögött fingott és az mondogatta, hogy ezek az emberek is látják, amit én látok, mert akkor elmenekülnének. Hogy mit látott, arról nem szól a fáma, de már bennem is felmerült a kérdés, miért kell egy templomban minden mise előtt tömjénezni és a miseruha alá egy miseinget (fehér hosszú ing, ami állítólag a démonok ellen véd), csak nincsenek démonok a templomokban. Lényeg, hogy kidobták.

Ebben az évben megjött a harmadik nagy balhéja is. Fertőzött víztől meghal a kedvence Raoul Loveday (ez csak később derült ki). A tisztázatlan körülmények miatt, meg holmi egyházi nyomásra, Mussolini személyes utasítására választhatott két lehetőség közül: indul egy hajó holnapreggel Palermóból Tuniszba, azon akar lenni, vagy börtönben.

Soha többet nem utazott még Szicíliába sem.

A ház sokáig üresen állt, a hívei elhordtak minden mozdíthatót, amire ráfestett (ajtót, ablakot, kredencet) majd kiadták bérbe. Az új bérlő nem végzett nagy átalakításokat csak tisztasági festést csinált. Azt a szobát, amely a mágikus központ volt és Crowley festményei díszítették (falra volt festve, nem tudták elvinni) simán lemeszelte, így maradt meg az útókor számára.A ház jelen pillanatban, már több évtizede lakatlan. Mi ezt a házat látogattuk meg a 3. évezredben.

Tovább >>Szövetség |  Hírek |  Szolgáltatások |  Tárgyak |  Boszorkányellátó |  Kapcsolat