x x x x x
magyar boszorkányszövetség
 .: A Szövetségről :.   .: Hírek :.   .: Tárgyak :.   .: Kapcsolat :. 
Újságcikkek | Tudósítások | Profi Boszorkányok | BoszorkányBár | Történetek

Cefalú és a ház

Aleister Crowley nyomában - Cefalú

Készülődés Compostella felé

COMPOSTELLA SAGA

Az átányi síremlék hatásának felülvizsgálata és megerősítése

Boszorkányok a kártyanaptárak tükrében

20 éves a Magyar Boszorkányszövetség!

A 2006-os szeghalmi boszorkányfesztivál

A tiszadadai boszorkánykiállítás

A 2005-s pécsi boszorkányfesztivál

MEGLÁTOGATTUK BORIS SUBOTICOT

Szeghalmi boszorkányfesztivál
2005.07.30.

Átányi Boszorkányfesztivál
2005.06.25

Ajkai territóriumi stúdió nyitás
2005.05.24.

Ceglédi Boszorkányfesztivál

A Sturovo-i Boszorkányfesztivál

Képek a Szövetség életéből

Boszorkánymúzeum katalogizált anyaga

Az Átányi csodatévő kőkoporsó

Átányi látogatás

Átány
PLUSSZ

Az Igazi Spanyol Inkvizíció

Ifjuságom barangolásai során...

Boszorkány központok, jósdák

Meglátogattuk a fa kegytárgyakat készitő boszorkány papot

Meglátogattuk az üveg kegytárgykészitő boszorkány papokat

Boszorkányos halottkultusz spiritiszta szemszögből!

(1.rész)

(2.rész)

Nevető fejfák

Boszorkányság régen és ma

A Magyar Boszorkányszövetség
új oktatási programja

A magyar spiritiszta szövetség

Képek a spiritiszta szövetség életéből

Fonyódi kirándulás
2

Fonyódi kirándulás

Nem kér állami támogatást a Magyar Boszorkány szövetség

Felhivás

Bejegyzett boszorkányok

 

 

 

 

 

BOSZORKÁNYOK, JÓSOK, MÉDIUMOK

 

 

 

Nem kérnek állami támogatást

 

 

Cikkünk nem a népmesék vasorrú bábáiról, hanem a közöttünk élő, hús-vér emberekről, férfiakról, nőkről szól, akik önszántukból, minden kényszer nélkül boszorkánynak vallják magukat. Hitüket vallásként gyakorolják - s igazodva a kor szelleméhez, saját vállalkozásukból tartják el magukat. Dutka Judit annak járt utána, milyen szolgáltatást nyújt, mekkora jövedelmet hoz az üzlet.

A delphoi jósda kapuján az Ismerd meg ön-magad! tanács fogadta a jövőjére kíváncsi látogatót. A budapesti jósda jelmondata: Ebben hinni kell, csak akkor segít! Mindenesetre akár hisz az itt elhangzó jóslásokban a vendég, akár nem, az jóslás nélkül is megállapítható, hogy ide nem fognak évszázadok múltán is elzarándokolni az emberek, hogy egy pillantást vessenek a híres jövendölések színhelyére. Ez a színhely ugyanis egy XIII. kerületi bérház udvari lakása. Nemhogy évszázadok, de évtizedek múlva sem fog senki emlékezni arra, hogy itt működött a Magyar Boszorkány Szövetség Vörös Rébék jósdája. Jövendölésünkkel nem a magyar boszorkányokat akarjuk megbántani, csupán arra szeretnénk utalni, hogy a körülmények meglehetősen primitívek. Ettől persze szárnyalhatnak itt a gondolatok - és a szellemek! De maradjunk egyenlőre a földön, e földszinti lakásban. Hivatalosan ez a modernkori boszorkányvallás szentélye , a boszorkányszövetség központja. Az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatának 18. cikkelye szerint: ,,...mindenkinekjoga van a gondolati, lelkiismereti és vallási szabadsághoz (...), valamint, hogy egyedül vagy másokkal közösen, nyilvánosan vagy zárt körben szabadon kinyílvánítsa vallását vagy hitét, annak hirdetése, gyakorlása és szertartásai megtartása által." Magyarországon szavatolják a szabad vallásgyakorlást mindenki számára.Rend a lelke mindennek, s ha valaki úgy dönt, hogy új vallást alapít, akkor szándékát az Alkotmánybíróságon be kell jelenteni. E bejelentési kötelezettségnek a modernkori boszorkányvallás hívei is eleget tettek - működésük tehát legális. Joguk van az állam által az egyházak számára fenntartott pénzösszeg egy részére, ám ők ezel a jogukkal nem kívánnak élni. Sőt, szerintük más egyházak részéről sem etikus, hogy állami pénzre tartanak igényt, hiszen minden egyház képes olyan szolgáltatásokra, amelyekkel eltartja magát. Mészáros József, a boszorkányszövetség elnöke ebbéli véleményét írásban is kifejtette és elküldte az SZDSZ egyik országgyűlési képviselőjének, hogy a parlamentben interpelláljon ez ügyben.


Most maradjunk azonban a boszorkányok háza táján, nézzük, miből élnek ők. Természe-
tesen munkából. Hétvégeken tanfolyamokat szerveznek az érdeklődők számára. Hogyan kell értelmezni, mit mutat a cigánykártya? Bárki elsajátíthatja 2x2 órás tanfolyamon, kétezer forintért, ha belép a szövetségbe, kívülállóként háromezerért. A magyarkártya-tanfolyam ugyanennyi, a kristálygömb nyújtotta tudásért három-, illetve négyezer forintot, a tarotkártya-tanfolyamért négy-, illetve ötezer forintot kérnek. A fehérmágiát 3x2 órában oktatják, szövetségi tagoknak ötezerért, másoknak hatért, az asztrológiára 4x2 óra jut, ennek tandíja ötezer, illetve hatezer-kettőszáz forint. Hétköznap a Vörös Rébék Stúdióban egész nap a vendégek szolgálatára állnak. A sima tenyér- vagy kártyajóslás hatszáz forintot ér, a kristálygömb ezerötszázért mutatja a jövőt, a nagy tarotkártya kivetése már komolyabb munka, ezért kétezret kérnek. Horoszkópot szintén kettőezerért készítenek. Nem szóltunk még arról, hogy a boszorkányszövetség keretén belül működik a spiritisztaszövetség, amely szintén szabott áron végzi szolgáltatásait. Aki kíváncsi előző életeire, azt 3x20 perces hipnózisban visszavezetik a régmúltba, mindössze kétezer forintért. A szellemidézés a megrendelőnek kettőezer. Ha megfigyelőt is hoz magával, annak már csak ezer forint. Az ördögűzés, rontáselvitel szintén kétezer.

Ez a tarifa azonban változhat, ha a helyszínre kell kimenni (vidékre is leutaznak) vagy mondjuk túl nagy a ház, amelyen a rontás van. Ha valaki házilagosan akarja elvégezni a mágiákat, akkor a stúdióban (vagyis a jósdában) megveheti a kellékeket és a leírást. Például szerelmi varázsláshoz két darab viaszbábu, kellék és leírás ezernégyszáz forintba kerül.Az akaratmágiához hatszázért, ellenrontáshoz hétszázért, rontáselhárításhoz nyolcszázért, nagy ellenrontáshoz ezerhatszázért kaphatók kellékek. Postán utánvéttel is házhoz küldik a megrendelőnek a bábukat. A helyszínen a boszorkánykonyhában-a konyha itt valóságosan, a szó leghétköznapibb értelmében értendő - más eszközöket is árulnak. A 78 lapos nagy tarot kártya háromezer, ugyanez zsebben hordható, mini méretben ezernyolcszáz, a tarotkönyv 22 kártyával kettőszázhetven forint.Ingát háromszázhúszért, amulettet hétszázért, szerencsekövet kettőszáztízért lehet kapni. A kristálygömb drága. öt-tíz ezer között van az ára.A modernkori boszorkányvallás ezekből a szolgáltatásokból tartja fenn magát. Eleinte -mint mondják - nem volt könnyű, csak a ráfizetésből éltek -, hiszen rengetegbe került a hirdetés. Most már naponta harminc-harmincöt vendégük van, telik arra is, hogy angliai boszorkányt hívjanak vendégségbe. Mintegy negyven jós dolgozik a jósdában, egyelőre honorárium nélkül. Tiszteletdíjukat felajánlották a szövetség céljaira. Amikor 1991. március 21-én megalakult a boszorkányszövetség, a százhetven alapító tagból 138 megszavazta, hogy egy ideig ingyen dolgoznak a nemes cél érdekében. Többségüknek van pénzkereső foglalkozása, s másodállásban jósol. Mostanában azonban felvetődött: már elég erős ahhoz a szövetség, hogy a jósok felvegyék az őket megillető pénzt. Természetesen személyijövedelemadó-bevallásban majd feltüntetik ezt.


A Vörös Rébék jósdát, ezoterikus központot a boszorkányszövetség vezetője,Abafi Cézár alapította, s mint vállalkozást, ő vezeti. Mint mondja, nagyapjától örökölte a misztikus fogékonyságot, de csak néhány évvel ezelőtt kezdett komolyabban foglalkozni ezzel a témával. A vállalkozás elindításánál nem volt semmi komolyabb gondja, a helyi önkormányzatban ismerték őt mint vendéglőst. Nem lepődtek meg, amikor közölte, hogy jósdát akar nyitni, az ügyintézők voltak első vendégei. Jogszabály állítólag nem rögzíti, milyen képzettség kell az ezoterikus központ működtetéséhez. Adót nem kell fizetniük, hiszen tevékenységük vallási szolgáltatásnak minősül. A Magyar Boszorkány Szövetség büszke arra, hogy nem szorul rá az állam pénzére, s szeretnék a többi vallás követőit is vállalkozásra biztatni. Ahoz pedig igazán nem kell különösebb jóstehetség, hogy megjósolják: ez jó üzlet! .

A Magyar Spiritiszta Szövetség 7 pontja
  • A szövetséghez bárki csatlakozhat, nemre, korra vagy bőrszínre való tekintet nélkül.
  • A szövetség tagja mélységesen tiszteli az asztrálvilágot(szellemvilág).
  • A szövetség tagja segít az érdeklődő hitetleneknek megismerkedni az asztrálvilággal és választ találni az idegennel történő megmagyarázhatatlan eseményekre.
  • A szövetség tagja a hitet nem terjeszti dogmatikusan.
  • A szövetség tagja segít visszaszerezni érzékszerven túli világ közvetlen megtapasztalásával, hogy újból életre keltsük és birtokba vegyük a bennünk szunnyadó határtalan isteni erőket.
  • A szövetség tagja nyitott minden metafizikai és okkult rendszer irányában.
  • A szövetség tagja tudását nem használja jogtalan előnyszerzésre, és csakis az emberek javára cselekszik.

 


Szövetség |  Hírek |  Szolgáltatások |  Tárgyak |  Boszorkányellátó |  Kapcsolat