x x x x x
magyar boszorkányszövetség
 .: A Szövetségről :.   .: Hírek :.   .: Tárgyak :.   .: Kapcsolat :. 
Újságcikkek | Tudósítások | Profi Boszorkányok | BoszorkányBár | Történetek

 12. A matv sztori 2. rsz

 11. A matv sztori 1. rsz

 10. Oda-vissza, adok-kapok

 9. Egy komoly hivatalos panasz

 8. Egy komoly gy

 7. Palizsi prblkozs 2.

 6. Bolond de nem hlye
(Egy lett kvetse)

 5. Szerelmi ronts s kts

 4. Balsiker prblkozs

 3. Egy tnkre ment let

 2. Palizsi prblkozs

 1. A bolond ra

 

Cikkek

A MATÁV SZTORI 2

Már megint ki volt szúrva velünk. A másik telefonra (és a mobilra) volt az összes hirdetés rátéve, de a most visszakapcsolt számon a mérges reklamálók jelentkeztek, hogy nem találnak már egy fél éve. Sok magyarázkodás után, mindenki megnyugodott és az élet ment tovább.

Az ügyvéddel írattunk egy levelet a Matáv vezetőségének. Magyarázatot kértünk a történtekre és, hogy gondolják a kárunk rendezését. A válasz a mai napig nem érkezett. Vártunk néhány hetet és a már összerakott anyaggal pert indítottunk a Matáv ellen az illetékes Kerületi Bíróságon.

Eltelt majdnem egy tucat hónap és máris kitűzték a tárgyalást. Érdekes módon a Matávnak nem volt saját ügyvédje, egy ügyvédi irodából bíztak meg egy jogászt. Nem értettük, ekkora országos vállalat és nincs saját jogi osztályuk?

A tárgyalás első napján már derengett valami. Mi kint vártunk a folyosón, hogy behívjanak, a Matáv ügyvédje bent zsinatolt a bíróval. Nagy nehezen elindult a tárgyalás. Ismertettük az álláspontunkat és kértük a kárigényünk megítélését. A Matáv által felbérelt ügyvéd úgy nyilatkozott, hogy Őt nem tájékoztatták a kikapcsolással kapcsolatos ügyekről és így nem tud nyilatkozni. De a kártérítést vitatja és felajánlja, hogy a cég kifizeti a mobiltelefont, amit vettünk (soha nem szokták megítélni a mobil vételi számlát, de mi se kértük).

Ez után kezdett érdekessé válni a tárgyalás. Bizonyítani lehetett, hogy jogtalanul kikapcsolták a telefont és bemutattuk a számlákat, az előző számra a hirdetéseket és az másik számra az új hirdetéseket is. Bemutattuk a könyvelést, hogy mennyit esett a bevételünk 2000. év májusában, júniusában és júliusában a kikapcsolt telefonvonal miatt.

Na, itt jött ki a zsinatolás eredménye. A bíró nem tudta megérteni, hogy azért van a könyvelésben minden hónapnál kb. ugyan annyi összeg, mert kölcsönt kellett felvenni és töke betétként bekönyvelni és a kiadás azért ugrott meg, mert sokkal több hirdetést kellett feladni, hogy próbáltuk leszorítani a veszteséget. Öt féle képen kellet a könyvelőtől bevinni kimutatást (a könyvelő már kivolt, az idő meg szaladt), de a bíró nem értette sehogy sem (pedig fiatal volt, nem idős jó szakember vagy kicsit szenilis).

A hónapok teltek és megszületett az ítélet. 180.000,.- Ft –ot ítéltek meg kártérítésként. Az ügyvédünk is ajánlotta, de mi nem fogadtuk el és fellebbeztünk. Kicsit kevésnek tartottuk a megítélt összeget a kárunkhoz képest.

A másodfokú tárgyalás a Markóban volt. Három morc bíró (talán mert túl közel van ott a börtön és ilyen hatást fejt ki, az elsőfokú bíró legalább vidám volt, vicces egy kicsit), a Matáv ügyvédje sehol. Na, gondoltuk nem lesz, aki keresztbe dumál, innen szép nyerni. Hát nem így volt. Öt perc alatt kidobtak minket. Nem jár kártérítés, fellebbezésnek helye nincs. Még szerencse, hogy perköltséget nem kértek.

Tíz perc múlva egy presszóban faggattuk az ügyvédet, hogy mi volt ez? Az volt a véleménye, hogy valószínűleg az elhárítás szórakozott velünk a Matávon keresztül. Meg akarták buktatni a Boszorkányszövetséget anyagilag (vagy egy kis plusz kiadást akartak nekünk csinálni). Hittünk az ügyvédnek, mert egy emberjogi szervezet ügyvédje is volt és valószínűleg nagyobb rálátása volt az ilyen dolgokra. Nem beszélve, hogy Ö védte a Boszorkányszövetséget, akkor is, amikor a kilencvenes évek közepén a Legfőbb Ügyészség indított pert a megszüntetésünkre, egy névtelen levél alapján. Lehet, hogy akkor is így jártunk volna, ha az ítélethirdetésre nem hívjuk meg BBC-tv stábját. Őket nem merték kiutasítani, csak az volt a kikötés, hogy a bírót nem vehetik fel.

Na mindegy, így jártunk a demokráciában a multival. Azért fogott a Cézár átka. Nem sokára megszűnt a Matáv, átvette a Telekom. De addig se sok nyugtuk volt, mert akitől béreltük az irodát, nem sokára elhelyezkedett az APEH-nál, elég magas beosztásban. Ő is rúgott egyet-kettőt a Matávba, hisz neki is okoztak néhány kellemetlen percet. Így legalább asztrális kártérítést kaptunk és az összeomlást megúsztuk.

Az óta nincs vonalas telefonunk!Szövetség |  Hírek |  Szolgáltatások |  Tárgyak |  Boszorkányellátó |  Kapcsolat