x x x x x
magyar boszorkányszövetség
 .: A Szövetségről :.   .: Hírek :.   .: Tárgyak :.   .: Kapcsolat :. 
Újságcikkek | Tudósítások | Profi Boszorkányok | BoszorkányBár | Történetek

 12. A matv sztori 2. rsz

 11. A matv sztori 1. rsz

 10. Oda-vissza, adok-kapok

 9. Egy komoly hivatalos panasz

 8. Egy komoly gy

 7. Palizsi prblkozs 2.

 6. Bolond de nem hlye
(Egy lett kvetse)

 5. Szerelmi ronts s kts

 4. Balsiker prblkozs

 3. Egy tnkre ment let

 2. Palizsi prblkozs

 1. A bolond ra

 

Cikkek

A bolond óra

Kissé zilált és ideges ember állított be a stúdióba. Akadozva, nyögvenyelősen adta elő a történetét, mint aki fél, hogy kinevetik. Többször meg kellett nyugtatni, hogy ha nem is sűrűn, de hasonló események mással is elő szoktak fordulni. Így nagy nehezen kikerekedett a történet.

Ő buszsofőrként dolgozik, a felesége egy vállalat adminisztrátora. Ketten élnek egy lakótelepi házban a hatodik emeleten, egy másfélszobás lakásban. Körülbelül fél éve örökölt egy bimbam-órát egy idős nénitől. Gyermekkorában szomszédok voltak és mivel a gyermektelen néni nagyon szerette gyakran ment át játszani hozzá. Sok érdekes dolog volt a lakásban, de legjobban az óra érdekelte az érdekes formája és a szokatlan jelzőhangja miatt. Ezt az órát örökölte meg a néni halálakor.

A nappaliban egy közepesen magas könyvespolc tetejére, díszhelyre került az óra. Néha-néha, munka után szívesen nézegette és felidézte a régi gyermekkori élményeit. Szeretettel tisztítgatta és elvitte egy óráshoz, hogy nézze meg és csinálja meg ha valami hibás lenne benne. Az órásmester kitisztította és beállította. Azt közölte vele, hogy egy régi pompás darab, ilyen már csak a gyűjtőknél található. Érdemes rá vigyáznia, és ha használni akarja, mindig rendszeresen ugyan abban az időben, hetente kell felhúznia. A tanácsot megfogadta és az óra visszakerült a díszhelyre és ez után, minden órában szép rezgő harangjáték szerű jelzéseket adott a legnagyobb örömére.

Telt múlt az idő és elérkezett a halottak napja. Nem volt idejük kimenni a temetőbe (nem is nagyon voltak hívők), így otthon gyújtottak gyertyát a nagymamára és a nagypapára emlékezve. Jó műsor volt a tv-ben, aminek kevéssel éjfél előtt volt vége és ezt végig nézte. A felesége már aludt a másik, hálószobának kinevezett szobában. Ö tett vett,a másnapi munkához szükséges iratokat rakosgatta össze, hogy ne kelljen reggel kapkodnia a munkába menet. Ekkor kezdte el ütni az éjfélt az óra. A kellemes, ismerős hangra öröm öntötte el és elmerülten hallgatta. Mikor véget ért az óra műsora, a könyvespolc mögött a falon volt egy koppanás és ez a koppanás az órától balra elindulva körbe ment a szoba falán és visszatért jobboldalról az órához. Nagyon meglepődött de, nem zavarta. Nem igazán tudta hova tenni a történteket. Egy kicsit mélázott, de hamarosan elnyomta az álom.

Ettől a naptól fogva, az óra műsora után, mindig meg volt a betonfalon a kopogós játék is. Öt nem zavarta, sőt még tetszett is neki. Néhány nap múlva megmutatta az asszonynak is, mert az nem vette még észre magától. Az asszonyt nem nagyon érdekelte, nem volt  oda az óráért, csak egy újabb porfogónak tartotta. Próbáltak magyarázatot találni a kopogásra, de nem sikerült és így lekerült a napirendről, megszokták ezt is.

A probléma Luca-napkor kezdődött az asszonynál. Éjjel felriadt, hogy valaki kinyitotta az előszoba felőli ajtót és hallotta a lépteket, hogy a franciaágy felé jönnek a laminált padlón. Kinyitotta a szemét, de nem látott semmit, csak az ajtó volt nyitva. Nem szólt a férjének, azt hitte Ő ment ki éjjel WC-re és nem csukta be az ajtót.
Ez után lefekvés előtt mindig ellenőrizte, hogy az ajtók be vannak e zárva. Néhány napig nem történt semmi, de utána, néhány nap múlva, léptek zaja a másik szobából és az előszobából. Apjukat felkelti, hogy valaki járkál a lakásban. Ő körülsétálja a lakást és morogva lefekszik, hogy nincs itt senki és az ajtó is be van zárva. Ezek után nem mer többé szólni, mert fél, hogy a férje bolondnak fogja tartani. Megpróbálja nem észrevenni a lépteket és a mocorgást, de azért hallja.

Az asszony akkor borul ki, mikor a paplanját valaki húzogatni kezdi éjszakánként. Ijedten körülnéz, apjuk pedig békésen alszik mellette. A munkahelyén elmeséli egy két embernek, hát, ha tudnak adni valami tanácsot. A legtöbben kinevetik: korán jött a klimax, ez már dili, vicces urad lehet, stb. Csak a takarítónő érti meg. Szellem lehet a lakásban, el kell küldeni, mielőtt nagyobb galibát csinál. Keresd meg a Boszorkányszövetséget, és megadja a telefonszámot. Erős vívódás van benne, elmenjen egy vadidegen helyre, ahol esetleg kinevetik. Elhatározza, hogy még vár egy kicsit.

Szilveszter előtt, már a párnát is rángatják a feje alatt. Reggel korábban, apjukkal együtt kel és kiveri a balhét. A férje csak hápog, de látja, hogy az asszony nagyon ki van bukva. Nem szokott ennyire hisztizni. Ő pedig semmit nem érez az egészből, csak az óra után a  kopogást a falon. Mégis érzi, hogy ez nem vicc, baj van. Megígéri az asszonynak, hogy bejelentkezik telefonon és elmegy a Boszorkányokhoz.

Sok vacillálás és kétség után mégis itt ül. A boszorkányfőpap megnyugtatja, hogy ez, ami náluk történik még csak a kisebbik és a jóindulatú szellemi tevékenységek csoportjába tartozik. Vannak emberek, akik az ilyesmit észre sem veszik, de vannak akiket ez idegileg kikészít. El lehet simán küldeni, de előtte ki kéne faggatni, hogy kicsoda és mit akar. Megbeszélnek holnap délutánra egy időpontot, hogy amíg nincs otthon az asszony, addig felmennek és megpróbálják kideríteni a szellem kilétét és szándékát.

Másnap a megbeszélt időpontban a főpap egy médiummal felmegy és a nappaliban ülve várják az óra bimbammolását. A férj kissé idegesen magyarázza, hogy nemsokára ütni fog az óra. Mintha eszkuzálná magát, vagy attól félne, hogy nem történik semmi sem. De az óra beindul és a kopogás körbe megy a falon, úgy ahogy a férfi elmondta. Gyanakvó gondolat a főpap fejében, mert még Ő sem találkozott ilyen szellemmel. Vajon nem a férfi szórakozik, próbálja őket becsapni? Az egyik fal a szomszéd lakásé, a másik a lépcsőházé, a harmadika hálószobáé, de a negyedik az utcafront. Itt biztos nem tud megkérni valakit, hogy kopogjon egy sort.

A gyanakvást a médium oszlatja el. Érzi a szellemi jelenlétet. A szellem nőnemű és az órában lakik. A főpap kézrátétellel kontrollálja és elmondja a tulajnak a lehetséges megoldásokat. Első- megpróbálják kivenni az órából a szellemet és elviszik a stúdióba, megidézni. Második- csinálnak helyben egy rituálét, hogy ne jöjjön ki többet a szellem és akkor kopogás sem lesz. Harmadik- elviszik az órát a szellemmel együtt megsemmisítésre. Mellesleg ez a legbiztonságosabb megoldás.

Mivel a férj ragaszkodik az órához, az első megoldást választja. Megkezdik a rituálét, hogy áthelyezzék a szellemet a számára előkészített tárgyba, hogy bevigyék a stúdióba egy kommunikációra. A gyertyák lángjai izgágán csapkodnak. Egyet bimbammol az óra és nincs kopogás. A szellem a helyén van. Beteszik a rituális táskába és csomagolnak. A férjnek a főpap elmondja, hogy este megidézik a szellemet, hogy kicsoda (valószínűleg a hagyatékozó idős hölgy) és mit szeretne üzenni az asszonynak (miért zaklatja). Elképzelhető, hogy meg lehet vele beszélni, hogy ne ijesztgesse az asszonyt és akkor többé semmi baj nem lesz. De azért, holnap telefonáljon, hogy mire jutottak az idézéssel és az asszony érzékelt e valamit.

Másnap telefonos szóváltás. Az asszony jól aludt, semmi baj nem volt, helyre állt a családi béke. Az óra csak bimbammol, de nem kopog a falon. A szellemidézés nem sikerült tökéletesre, mert ez nem a hagyatékozó néni, hanem egy miskolci apáca, akit a nyilasok gyilkoltak meg és nem igazán közlékeny. A nevét nem árulta el, kutyának nevezi magát és olyan megnyilvánulásai is vannak, mintha nem lenne normális és van benne egy kis rosszindulat is. Ha valamit észlel jelezze a stúdió felé és intézkedünk.

Nyugodt éjszakák, nesz semmi a lakásban. De csak két napig. A harmadik nap éjjel az idő megenyhült és a fűtés maximitása miatt nagyon meleg lett. Az asszony kidugja a lábát a paplan alól és egy jéghideg kéz megsimogatja. A férj hatalmas visításra ébred. Vége az éjszakai nyugalomnak. Hajnalig istápolja az asszonyt és korán reggel telefonál, délután 16 órakor, menjünk és vigyük a fenébe az órát szellemestől.

Csak az órával együtt tudtuk sikeresen megidézni az apácát. Miskolci születésű volt, de pesten gyilkolták meg. Valami kincset kerestek rajta és ezért megkínozták.
Valószínűleg a kínzás miatt lett zavarodott. Nem akart bántani senkit sem, csak gondoskodni akart a férfi feleségéről, aki nem tudta értékelni. Az apácát a zavarodottsága miatt nem tudtuk közvetítő szellemnek (aki információkat hoz a másik dimenzióból) használni, ezért elküldtük és a lelki békéje érdekében, még misét is  rendeltünk neki, egy katolikus papnál.

A bimbam órát egy szintén szellem lakta tükörrel és kristálygömbbel,  a Hármashatárhegy egy szélvédett völgyében, egy erdei tisztáson, a felrajzolt varázskőr közepén égettük el, nehogy kedve legyen az apácának visszajönni. Forrásvízzel lelocsolva végeztük be a rituálét.

A férj több mint egy hónap után jelentkezett, hogy megszűnt minden mocorgás és zaj. Teljes a családi béke. A szellemnek se híre, se hamva. Köszöni.Szövetség |  Hírek |  Szolgáltatások |  Tárgyak |  Boszorkányellátó |  Kapcsolat