x x x x x
magyar boszorkányszövetség
 .: A Szövetségről :.   .: Hírek :.   .: Tárgyak :.   .: Kapcsolat :. 
Újságcikkek | Tudósítások | Profi Boszorkányok | BoszorkányBár | Történetek

Friss:

Szkeptikusok és antiszkeptikusok

Értékelés 2006

A hipnozistól a kártyavetésig

Beavatták a boszorkányokat

A mágikus kényelem jegyében

Megkérdeztük Abafi Cézárt:
Milyenek a harmadik évezred boszorkányai?

Boszorkány éjjelek

Misztikus Magyarország V. rész
Egy csepp boszorkányság

Misztikus Magyarország IV. rész
Táncol az asztal

Misztikus Magyarország II. rész
Az ártányi kőkoporsó titka

Boszorkányok dolgoztak a sírnál

Boszorkányok márpedig vannak!

Kopogott az elhunyt

Buliznak a bűbájosok

Tudósitás a magyarországi nagy piramis működéséről!

Boszorkányok az Extrém rádióban (FM 94.2)!

Ufómagazin - A hónap témája
A természet vallása
/Fő boszorkányünnepek/

Boszorkányszombat

A mágia vallása

Gonosz szellem a szinpadon

A boszorkányok is szilvesztereznek

Varázslatos utak, mágikus utazások

 


Arhívum:

Reinkarnációs Jegyzőkönyvek

Boszorkány főpap

Megalakult a Magyar Boszorkányszövetség

Boszorkányok szövetségre lépnek

Hipnozis és szellem idézés

Verebes asztalt táncoltat

Hajnali kakasszó boszorkányokkal

Szellemirtók

Jővőbe látok

Boszorkányok pedig vannak

Ördögűző kisiparos

Boszorkány avató

Sátániszta szeánszot filmeztek

Jóslat a jövőről

Witch way to cash

In the company of witches

 

Cikkek

MOTTÓ:
"A gyárakban tapasztaltam, hogy kettes-hármas érettségivel baromi értelmes gyerekek dolgoznak ott. Ekkor kezdtem ráébredni, hogy az értelem és az érdemjegy nem függ közvetlenül össze. Hogy az utcaseprők és az egyetemi tanárok körében az okosok és a hülyék aránya valószínűleg azonos."
SPIRÓ GYÖRGY író.

SZKEPTIKUSOK ÉS ANTISZKEPTIKUSOK

Egy fejlett utcai plakáton, szigorúképű úriember tör éppen pálcát a sarlatánok felett. Így próbálja az olvasótáborát növelni a Képes Újságnak.
Ő a bulvár TV-k (közismert néven, gagyi TV-k) kvíz-mester, tudós sztárja VÁGÓ ISTVÁN. A kilencvenes évek elején, valamilyen karizmatikusindíttatástól (majd kiderítjük, hogy mi volt az indító ok) vezérelve, megalapította a SZKEPTIKUS TÁRSASÁGOT, híres és kiváló kútfő tudósokból. Úgy kb. kétévente, rátör egy roham, és ekkor elkezdi támadni az ezoterikusokat, teljes mellbedobással. Most is úgy látszik, elérkezett az idő. Lehet, hogy ez a társaság létezik, de még nem hallottunk egy tagot sem publikálni, csak a kvíz-tábornokot. Igaz, hogy nem is reagáltunk a kitöréseire sem. Nem vettük komolyan, mert nem látjuk értelmét a vitának. De azért egy kicsit letörnénk a szarvát, mert már kezd unalmas lenni.

Nézzük mit jelent a tudomány, amivel szívesen takarózik:
Nekünk a tudomány az állandó változást jelenti. Egy "okos" ember kitalál valamit, elő jön vele és szerez egy tábort / ha lehet, szintén "okosakat"/ és elfogadtatja a teóriáját. Learatja a babérokat, és zsebre vágja a "megérdemelt pénzt". Ez után jön egy másik "tudós" és bebizonyítja, hogy az a bizonyos dolog másként van /esetleg a teljes ellenkezőjét/ és Ő is arat és zsebel. Hát ez lenne a tudomány?
Einstein úgy fedezte fel a relativitást, hogy Newton téziseit támadta. Newton a tudomány mellett foglalkozott mágiával is. Einstein pedig Istenhívő volt. Ez meg, hogy fér össze a tudománnyal. Meg kell kérdezni a kvíz-mestert.
Demokritosz 2000 éve beszélt az atomokról. Egy kicsit később tudták csak bebizonyítani a létezésüket.

De nézzünk más tárgyakban jártas "tudósokat", hogyan jeleskedtek?
Marx és Engels, a két híres "tudós". Két világháborút és rengeteg forradalmat, polgárháborút lehet nekik köszönni. Nagy tudományuk volt. Erre is büszke lehet a "tudós" társadalom.

Váltsunk tárgyat. NASA, Asztrobiológia, az Exo-bolygók kutatásai. Ezek a bolygók 20 fényévre vannak a földünktől. Itt feltételeznek a földi élethez hasonló körülményeket. Okos "tudósok" azon vitatkoznak, vajon milyen színűek és alakúak lehetnek ott a növények ( Élet és tudomány, cikk). Ez lenne a tudomány, amivel a kvíz-mester körül bástyázza magát?

Ugorjunk hazai pályára. BAJCSAVÁR, régészet.
Szombathely környékén az Osztrák határhoz közel egy markológép, egy sóderdombból ósdi törmelékeket markolt ki. A régészek (tudósok) megrohanták, és szélsebesen feltárták, hogy folytathassák a munkálatokat. Megállapították, egy régi földvár maradványai. A baj ott kezdődött, hogy találtak egyetlen darab tevecsigolyát. Nem egy lerágott teve csontvázat, hanem csak egy csigolyát. Ez annyira felizgatta a "tudósokat", hogy a Bajcsavárról megjelent könyvben külön fejezetet kapott a tevecsigolya, több tanulmányt is írtak róla, sőt felkértek egy török, szóló tevecsigolya szakértőt, hogy elemezze ki a leletet (jó pénzért).
Hát ilyenek a tudósok, ez lenne a tudomány.

Lapozzunk másik témára, Ornitológia.
A rövid ujjú pacsirta (Calandrella brachydactyla) felfedezése 1907, június 21. 1931-32-ben elkülönítették a Romániai és Szerbiai fajtól. 1956-ban önálló magyar fajnak minősítették, hortobágyi lakcímmel.
A jelen kutatónk 1962-ben kezdett el foglalkozni a kutatással, ami 45 éve a mai napig tart. A kutató eljutott a kutatás során Európa számos pontjára, belső-ázsiai félsivatagokba, sztyeppékbe és magas hegyekbe, az afrikai pusztákra és szavannákra, s többek között a New Yorki Természettudományi Múzeumba is.
Bővebben az Élet és Tudomány 2007/25. számában. Összegezve: egy tudós beutazta az egész világot és 45 évig fizetést kapott egy alig ismert pacsirta tanulmányozásáért.

Nekünk az itt felsoroltak nem tűnnek olyan nagyon nagy észfelmutatónak. Ezek az emberek feleslegesen kapják az adóforintokat, egy olyan országban ahol állítólag két millió ember tart el nyolcmilliót. Ha a Szkeptikus Társaság ilyen komoly tudósokból áll, alelnöknek tudnánk ajánlani a Győzikét vagy a BB Évikét.

A pálcatörő szkeptikus írásai, a tudomány támogatásával, olyan lapban jelennek meg, amelyek hatalmas kaliberű tudományos cikkeket jelentet meg. Pl: Bódi Szilvit kerülik a pasik, Damu Roland nőket ver, Dér Heni nem szégyelli magát, Kelemen Anna kokszozott, Ágica feltámadt, nem pasizik, Beyonce, meztelen valóság, Scarlett Johansson, nem kér a pornókból stb. Gratulálunk a kvíz-mesternek, igazán a Társaság színvonalának megfelelő lapban publikál.

Azért, hogy nehogy munka és izgalom nélkül maradjon a Szkeptikus Társaság, a kvíz-mester figyelmébe ajánljuk a Képes Újságot, lapozzon a 47. oldalra és ott máris lehet támadni az asztrológust, ugyan is ott látható a lap horoszkópja.

Gratulálunk, megfelelő színvonalú újságot választott!

Üdvözlettel:
Abafi Cézár
Boszorkányszövetség szakrális vezetőjeSzövetség |  Hírek |  Szolgáltatások |  Tárgyak |  Boszorkányellátó |  Kapcsolat