x x x x x
magyar boszorkányszövetség
 .: A Szövetségről :.   .: Hírek :.   .: Tárgyak :.   .: Kapcsolat :. 
Újságcikkek | Tudósítások | Profi Boszorkányok | BoszorkányBár | Történetek

Friss:

Szkeptikusok és antiszkeptikusok

Értékelés 2006

A hipnozistól a kártyavetésig

Beavatták a boszorkányokat

A mágikus kényelem jegyében

Megkérdeztük Abafi Cézárt:
Milyenek a harmadik évezred boszorkányai?

Boszorkány éjjelek

Misztikus Magyarország V. rész
Egy csepp boszorkányság

Misztikus Magyarország IV. rész
Táncol az asztal

Misztikus Magyarország II. rész
Az ártányi kőkoporsó titka

Boszorkányok dolgoztak a sírnál

Boszorkányok márpedig vannak!

Kopogott az elhunyt

Buliznak a bűbájosok

Tudósitás a magyarországi nagy piramis működéséről!

Boszorkányok az Extrém rádióban (FM 94.2)!

Ufómagazin - A hónap témája
A természet vallása
/Fő boszorkányünnepek/

Boszorkányszombat

A mágia vallása

Gonosz szellem a szinpadon

A boszorkányok is szilvesztereznek

Varázslatos utak, mágikus utazások

 


Arhívum:

Reinkarnációs Jegyzőkönyvek

Boszorkány főpap

Megalakult a Magyar Boszorkányszövetség

Boszorkányok szövetségre lépnek

Hipnozis és szellem idézés

Verebes asztalt táncoltat

Hajnali kakasszó boszorkányokkal

Szellemirtók

Jővőbe látok

Boszorkányok pedig vannak

Ördögűző kisiparos

Boszorkány avató

Sátániszta szeánszot filmeztek

Jóslat a jövőről

Witch way to cash

In the company of witches

 

 

 

Cikkek

SZELLEMIRTÓK


A szürke téglakerítés mögé rejtett peremkerületi házban első pillantásra minden rendben levőnek tűnik: mint akárhol máshol, itt is szőnyeg borítja a padlót, székek állnak az asztal körül, s virágok az ablakban. A felszín azonban megtévesztő! Titokzatos dolgok történtek itt mostanában: megmagyarázhatatlan légmozgások, rejtélyes ajtócsapkodások, tönkrement műszaki berendezések, s álmukban sírva rugódzo gyerekek borzolták a kedélyeket. A szomszédok félve suttogják: M.-ék fekete mágiát űztek, s a sötét erő elszabadult a falak között. A műkedvelő spiritiszták végül kényszerűségből szakemberhez fordultak: távolítsák el házukból a rossz szellemet.

Bottyán bácsi visszajár s elrontja a tévét


Erzsébeti szellemirtók

 

— Boszorkányok márpedig nincsenek — hajtogatom magamban már vagy félórája Könyves Kálmán ismert mondását. Vagy pedig ha vannak, azok csak nők lehetnek, és egészen más okból — fűzöm hozzá gondolatban. A valóság azonban mindkettőre rácáfol. A külvárosi lakás ajtaján ugyanis — ahol házigazdámmal a Boszorkányszövetség profi szellemirtóit várjuk a szobában — két férfi lép be az ajtón.
Kilesek: söprű sehol. Az utcán a kora délutáni sötétségbe burkolódzva egy másik közlekedési eszköz, a modern keletnémet ipar egyik vívmánya álldogál: egy kétütemű Barkas. Egy letűnt rendszer kísért kerekein.
— Binger Vilmos — mutatkozik be a fiatalabbikt kiábrándító hétköznapisággal. Aztán Abafi Cézár nyújt kezet. Kurtára nyírt fekete hajával és kecskeszakállával inkább középkori inkvizítornak nézném, mint boszorkánynak.
— Hol kezdték? — kérdezi Binger úr, mint egy körzeti orvos a "mi a panasza" című szöveget, miközben mélyen ülő nagy szemeivel átható pillantást vet a házigazda M. Lászlóra. (Binger úr a kártyavetésen, a kristálygömbön, s reinkarnáción kívül a hipnotizáláshoz is ért .)-Itt- mutat kialvatlan, fáradt házigazdánk egy asztalra. - A lakásban?! - szörnyed el egy pillanatra a vékony testalkatú szakember. Kezét figyelmeztetően lendíti a magasba.-Ezt nem szabad! (M. és barátja halottak napján idézett először szellemet. Talán ezért is sikerült jobban a vártnál-állítják.Bár egy be nem váltott ígéret miatt az árnyak közül előhívott hajdani barát egy darabig vissszajárogatott álmukban, végül egy öngyújtó fényénél tett éjszakai temetőlátogatás után,ahogy úriemberekhez illik, sikerült korrekt alkut kötni hármójuknak. Hogy a faluszéli temetőre néző házak lakói közt miféle legenda kelt életre egy, a földtől usque egy méter húsz centire bolygó lidérctől, amelyik egy sötét éjszakán végigjárta a sírdombokba beütött összes fejfát, arról nem szól a fáma.) Abafi Cézár fekete táskáját az asztalra helyezi. A fedél felkattan: alján sztetoszkóp helyett óriási késpenge villant A látvány riasztó, de mint megtudom, leginkább a fekete kakasokra van rossz "hatással" a kés. Szerencsére most egyetlen
szárnyas jószág sem kóricál körülöttünk.Hirtelen három koppantás hallatszik a távolból. csak tán nem a szellem hívatlanul?! M. úr az ablakhoz lép. Kintről cérnavékony hang hallatszik: Csókolom Laci bácsi! Az anyukám küldött. A közjáték után Binger úr hagymába szúrt akupunktúrás tűt helyez az asztalra. A szúrószerszámon indiai füstölő: nyomasztó szaga betölti aszobát. Megkezdődött a szellemüzés. Érdeklődéssel figyelem. Annál is inkább, mivel hiteles leírás utoljára a XIX. század közepén született: akkor két szavahihető szakember, valami Marx meg Engels is állította egybehangzóan, hogy kísértet járja be Európát. A dolog valószínüleg összefüggött azzal. hogy a mágia krónikási szerint ekkoriban táncoltattak először asztalt: igaz , Amerikában. (A földrészcsere valószínüleg a gyakorlatlanságból fakadt.) A két szakember beöltözik a művelethez. Vállukra fekete leplet kanyarítanak : az élénkpiros bélés ki-kivillan ahogy lépnek. Egyikük fekete gyertyát tesz a rossz tévékészülékre. Bottyán bácsi ugyanis- állítólag- azt is tönkretette. Mert akiért most a két boszorkány ideutazott, az nem más, mint az előző lakó, a mufurc Bottyán bácsi visszajárogató szelleme. M.-ék ugyanis egy balul sikerült idézés után már nem tudtak megszabadulni tőle. Ez a szeánsz a padláson játszódott: négyen ültek az asztal körül. Egyszer csak döngve kivágódott lent a garázsajtó, s a szobába furcsa légáram áradt- meséli M. úr. A kisasztal ,amelyiknek agyik lábába golyóstollat tettek, táncolni kezdett. Furcsa arcú, akasztott emberek jelentek meg a papíron a kék tinta nyomán. Aztán néhány nappal később, egy másik szeánsz során megjött Bottyán bácsi, pontosabban, ami megfoghatatlan belőle. A kisöreg jól berendezkedett régi lakásában, merthogy hajdanán ő volt itt a tulaj. Különösen a technikai dolgok után érdeklődik — mesélik. Szellemjárása során előbb a satellitet, aztán a színestévé memóriaprogramját tette tönkre, majd pedig szellemlényhez méltatlanul a fridzsiderben kurkászott. De huncutkodott a gyerekekkel is. M.-úr saját szemeivel látta, amint egy ismeretlen erő az éjszaka kellős közepén az égnek dobálta őket.
így hát Binger úr előveszi sziderikus ingáját, és azt egy megrontott tárgy fölé tartja. Az inga himbálódva jelez. Aztán a varázsvessző következik. Kezében tartva elindul a szobában. Repülés sehol, inkább csoszog. A vékony fémpálca időnként kileng: arrafelé már járt a rontás. Az emeletre vesszük az irányt. A gyerekszoba bejáratánál — gerezdnyi, ám erős testőrök — két fokhagyma lóg a falon. Mellette szénnel rajzolt három piciny kereszt. Ezek védenek a rossz szellemtől — mondja a házigazda. Binger úr tömjént helyez a kandallóra, maid beméri a konnektort.
. A hivatlan szellemek ugyanis gyakran onnan érkeznek. De kedvelik még a rosszul záró ablakokat, a kéményeket, s ha nagyon megszorulnak, akár a falon is átmennek — oktatnak ki szellemtanból. Néhány perccel később elindulunk a rejtélyes padlásra, ahol a szakértők szerint feltámadt a rossz. Fent, a félhomályban, két karosszék, mellettük mindenféle limlomok. Binger úr itt is megkezdi a bemérést. Fekete köpenye fodrot vet, ahogy lépeget a poros padozaton. Egy sarok felé közeledik. A falban piciny ajtó, evezővel kitámasztva. A pálca indulatos lengésbe kezd.
Itt valami van — mondja sokat sejtetően a szellemirtó. Kinyitjuk a faajtót, á légáram arcunkba csap. A helyiség falai néhol kitörve. M. úr — nehogy a füstöt kivigye a huzat — neki-áll betakargatni. A sötét sarokból hirtelen macska ugrik elő. M-úr fojtott hangon felordít. Belőlem végre felszabadultan kitör a röhögés. Abba se bírom hagyni, amíg az újabb füstölőtől köhögni nem kezdek. Még néhány rituális mozdulat, majd mindannyian megnyugodva távozunk, M. úr, a szellemirtók, s jómagam. Bottyán bácsi szelleme is — feltehetőleg. Bár ő nem jószántából. A feladatot teljesítettük. Fizetni most nem kell, a két boszorkány ingyen dolgozott. Csomagolnak, én is szedelődzködöm. Otthon nyugtalanul alszom. Torz vigyorú, furcsa arccal álmodom, s a házigazda rottweilere kerülget minduntalan. A csörgőóra hangjára izzadtán ébredek. Pillantásom az asztali naptárra esik. Jézusom, maholnap 2000-et írunk.Szövetség |  Hírek |  Szolgáltatások |  Tárgyak |  Boszorkányellátó |  Kapcsolat