x x x x x
magyar boszorkányszövetség
 .: A Szövetségről :.   .: Hírek :.   .: Tárgyak :.   .: Kapcsolat :. 
Újságcikkek | Tudósítások | Profi Boszorkányok | BoszorkányBár | Történetek

Friss:

Szkeptikusok és antiszkeptikusok

Értékelés 2006

A hipnozistól a kártyavetésig

Beavatták a boszorkányokat

A mágikus kényelem jegyében

Megkérdeztük Abafi Cézárt:
Milyenek a harmadik évezred boszorkányai?

Boszorkány éjjelek

Misztikus Magyarország V. rész
Egy csepp boszorkányság

Misztikus Magyarország IV. rész
Táncol az asztal

Misztikus Magyarország II. rész
Az ártányi kőkoporsó titka

Boszorkányok dolgoztak a sírnál

Boszorkányok márpedig vannak!

Kopogott az elhunyt

Buliznak a bűbájosok

Tudósitás a magyarországi nagy piramis működéséről!

Boszorkányok az Extrém rádióban (FM 94.2)!

Ufómagazin - A hónap témája
A természet vallása
/Fő boszorkányünnepek/

Boszorkányszombat

A mágia vallása

Gonosz szellem a szinpadon

A boszorkányok is szilvesztereznek

Varázslatos utak, mágikus utazások

 


Arhívum:

Reinkarnációs Jegyzőkönyvek

Boszorkány főpap

Megalakult a Magyar Boszorkányszövetség

Boszorkányok szövetségre lépnek

Hipnozis és szellem idézés

Verebes asztalt táncoltat

Hajnali kakasszó boszorkányokkal

Szellemirtók

Jővőbe látok

Boszorkányok pedig vannak

Ördögűző kisiparos

Boszorkány avató

Sátániszta szeánszot filmeztek

Jóslat a jövőről

Witch way to cash

In the company of witches

 

 

 

Cikkek

Boszorkány éjjelek

 

Abafi Cézár a kezdetektől a Boszorkányszövetség vezetője. 1986 óta boszorkány, pedig akkor még csak stikában lehetett boszorkánykodni. Igazából a rendszerváltozás után kezdtek el szerveződni. Az áttörés 1991-ben egy nagy fesztivállal valósult meg, amikor Magyarországra jött dr. Vivianne Crowley, az angol utazó boszorkány. Ő avatta fel a magyar boszorkányokat. Akkor határoztuk el hogy megalapítjuk a Magyar Boszorkányszövetséget-mondja Cézár, aki egyébként ma már főállású boszorkány. Három gyermeke van, két fiú és egy lány. Lánya ért a mágiához de már nem gyakorolja, visszavonult, és egy bankban dolgozik. Az egyik fia műszaki egyetemre jár, a másik pincérként tevékenykedik, de egyiket sem érdekli a boszorkányság.

Hogyan zajlik önöknél a karácsony? Hagyományos formában vagy boszorkányosan?

Megünnepeljük a karácsonyt, mert olyan túlköltekezési nyomás van az embereken, hogy ezt nem lehet kihagyni. Az hogy ellenfelek vagyunk a katolikus egyházzal, az nem azt jelenti, hogy teljesen megvetjük. A karácsonyt egy nagyon szép ünnepnek tartjuk, bár az a tapasztalatunk, hogy akkor robban ki a legtöbb családi viszály.

Hogy derül ki valakiről hogy boszorkány? Kiderül vagy boszorkány iskolába kell járnia?

Kiderül. Nekem már a nagyszüleim is boszorkánysággal foglalkoztak. Spiritiszta volt a nagyapám, jósnő a nagyanyám, anyám is jósolt, szóval ez egy családi vérvonal. Kiderülhet úgy is, hogy a téma felkelti az érdeklődését valakinek, s elkezd róla olvasgatni vagy eljár előadásokra. De persze tanulni is lehet.

Mit csinálnak a boszorkányok hétköznap? Ugyanúgy élnek mint bármelyikünk?

Normális életet élnek, kivéve a boszorkányünnepeket, amikor van egy istentisztelet. Esténként a mágiával foglalkoznak a saját, vagy mások ügyében.

Ha megyek az utcán és jön velem szemben egy boszorkány, felismerem?

Nem valószínű. Többségén nem látszik a tény és a való.

Vannak jó és rossz boszorkányok? Van aki fekete, és fehér mágiát űz?

Mágia csak egy fajta van, és attól fekete vagy fehér, hogy milyen indulattal csinálják. Aki ártani akar a másiknak, az meg tudja tenni.

Önök a Boszorkányszövetségben jó boszorkányok?

Persze.

Miért is mondaná bárki hogy ő nem jó boszorkány?

Még a fekete mágus is azt állítja magáról, hogy ő fehér mágus.

Ha valaki boszorkány, miért szenteli ennek az életét? Ez valami elhivatottság?

Ez a hithez kapcsolódik. A szövetségünk egyházként van bejelentve. Nagyon sok embernek vannak ilyen érzései, de a régebbi, és a mostani nevelési rendszer is igyekszik ezeket az érzéseket elfojtani.

Mi ennek a hitnek a lényege?

Ez egy természetvallás. A hitrendszere azon alapul, hogy a boszorkányok a Nagy Anyaistennőt tisztelik, akinek férfi párja a szarvas isten. Ezek testesítik meg azt az erőt, ami szabályozza a földön a természetet, aminek az ember is szerves része.

Hogyan gondolkodnak az emberek a boszorkányokról?

Az 1490-es után kirobbant a nagy boszorkányűldözés, amikor több mint tizenegymillió embert égettek el. Nem voltak valamennyien boszorkányok, de kínpadon kényszerítették őket hogy azt vallják. Ez a katolikus egyház propaganda hadjáratának része volt, aminek az volt a lényege, hogy minden más hitrendszert, vagy vallást meg akartak semmisíteni, ami nem idomult hozzájuk. Akkor terjedtek el mindenféle negatív dolgok a boszorkányokról. A legtöbb írott mű pedig a katolikus egyház kiadványaiból táplálkozott, (bár már megjelent nagyon sok olyan könyv, ami a másik oldalról világítja meg a dolgokat) ebből ered az elutasítottság. Ezzel szemben vannak szimpatizánsok is. A boszorkányság nem térítő, hanem egy cselekvő vallás. Nem arra várunk hogy majd isten mindent megold, hanem a mágiákkal igyekszünk elősegíteni a kedvező megoldásokat. Nem lehet mindent elintézni, ezt tudni kell, de egész jól működnek a dolgok.

Önök milyen különleges képességekkel rendelkeznek, amivel hétköznapi ember nem? Csak azokkal a képességekkel amit sok ember, vagy nem akar tudomásul venni.

Gondolok az auralátásra vagy a megérzésekre. Egy gyerek a születése után látja az aurát, és lerajzolja a szüleit zöld, vagy kék fejjel, amit a felnőttek megmagyaráznak neki, hogy az nem úgy van. Egy-két emberben megmaradnak ezek a hajlamok.

Azt mondja hogy mindenkiben megvannak ezek a képességek?

Igen csak elfojtják. Van egy tizenéves tanulónk, aki az iskolában nem beszél arról, hogy mivel foglalkozik, mert olyanok az osztálytársai, és a tanárok hogy nem tudják tolerálni.

Ez jellemző, hogy rejtőzködve kell élniük?

Nem most már egyre nyíltabban élhetünk, de amikor a kilencvenes évek elején kezdtünk, szerveződni, még ez nagyon jellemző volt. Most már nyíltan vállalják, még olyanok is akik nem boszorkányok, reklám értéke van. Hány tagja van a szövetségnek? Több mint tizenegyezer.

Van statisztika, hogy az élet mely területeiről jött ez a sok ember?

Most inkább a fiatalok kerülnek előtérbe a korábban jellemző középkorúak mellett, de a legegyszerűbb embertől a kormánytanácsadóig minden réteg képviselteti magát közöttünk.

Mikor szoktak összejönni?

A boszorkányok covenekben (boszorkány csoport) működnek. Több száz coven van az országban, ami általában 5-13 fővel működik, de van negyventagú is. A covenek nem találkoznak, csak nyílt rendezvényeken. Most október 31-én, a boszorkány szilveszter alkalmából rendeztünk egy nagy fesztivált, ahol sokan találkoztunk.

Mondana valamit a boszorkány szilveszterről?

Az 1700-as években pedzegették, hogy a boszorkányság egy ősi kultúra maradványa. Többen végeztek kutatásokat, és megállapították, hogy ez egy kifejezetten mediterrániumra jellemző ősvallás volt, ami a matriarchátus korában keletkezett. Ezért van anyaistennőnk, akinek a szimbóluma a hold, ami a hármasságot tükrözi. A növő hold a lányt, a teli hold a nimfát, a fogyó hold pedig a banyát jelképezi. A szarvas isten a férfi, akinek a nap a szimbóluma. Az ősök maximálisan beleilleszkedtek a természetbe, és az évet két időszakra osztották. Nyáron a nagy anyaistennő uralkodott, a napsütés, vagy a verőfény ellenére, télen a nap isten. A boszorkányoknak napnyugtával kezdődik- az éjszakával, a sötétséggel- a következő nap. Ugyanez jellemző az évre is. Nyáron növénytermesztéssel, télen pedig vadászattal, teremtették elő a megélhetéshez szükséges javakat. Ezeknek az időszakoknak a kezdetét konkrét napokhoz kötötték. Ezek voltak a téli és a nyári napéjegyenlőségek idejei. A nyári időszakasz a Beltane vagyWallpugris május elsejének éjjelén, míg a téli szakasz, november elseje éjjelén kezdődött. Ezeket úgy is nevezték, hogy a fényesség és a sötétség időszakai. Később már nem kettőre, hanem négy részre osztottak fel egy évet. Ezek az idők lényegében a mai évszakok, tavasz, nyár, ősz, tél kezdetét jelentették. Ezekben az időszakokban ünnepeket tartottak, melyeket boszorkány-éjjeleknek is hívtak. E négy időponton kívül még négy dátum van, melyek az istentiszteleti szertartások idejét meghatározzák. Ezek az évszakok felező idejei, december 21, március 21, június 21, és szeptember 21. Ezeken a napokon mindig vannak nagyobb boszorkány összejövetelek. Ezen kívül a teli hold és az ujj hold idején is összejövünk.

Hogyan ünnepelnek? Jóslásokkal, hogy mit hoz a jövő, és kis rituálékkal. Pl: az emberek felírják azt az óhajukat egy kis papírlapra, amiről le szeretnének szokni. Pl.: lustaság, túlköltekezés-és ezt rituálisan egy üstben elégetik. Milyen ünnepeik vannak még?

A nyolc boszorkány ünnep mellett nekünk magyar vonatkozásban még kettő van. A Szent György nap- amikor a babona szerint a boszorkányok a Gellért hegyen röpködnek, és a Luca nap, ami az ősi magyar motívumokban is benne lévő, boszorkánysághoz kapcsolódó nap.

Melyik a legjelentősebb ünnepük?

Mindegyik az, csak mindegyik más. A tavaszi napfordulónál a természet újraéledését kérjük, a nyári napfordulónál azért gyújtunk tüzet, hogy a napot segítsük, december 21-én azért, hogy a nap újra megerősödjön.

 

Rituális kellékek:

 • Kard: a varázskört erősíti, és az elementálok idézésénél használják.

 • Tőr: az erő és a tudás szimbóluma.

 • Füstölő: rituálisan a levegő elementálhoz tartozik. Védekezésre és a negatív erők elűzésére, távoltartására szolgál.

 • Varázspálca: a hatalom, az uralom, és az erő jelképe.

 • Boszorkányborok: a rituálékhoz használt borok a közvetítőanyagot a vért képviselik. Coven ceremóniáknál, valamelyik vezető az ujjából egy csepp vért ad hozzá.

 • Rituális seprű: fallikus jelentése van. Nyírfa a szála, fűzfával van összefogva és kőris a nyele.

 • Kristálygömbök: a magasabb rendű kapcsolatteremtés eszközei. Anyaga hegyi kristály vagy ólomkristály.

 • Quijja tábla: beszélő tábla szellemidézéshez.

 • Házi óltár : hátul a kétkezes sámádob, mellette az árnyak könyve és a vérserleg. Előtte varázspálcák, kardok, tőrök és a pentakulum. A szarvas fejék a férfi, a holdas a női. A sarkon a varázskör felrajzolásához való kötél és zsinegek.

 • Piros olaj: a szerelem, a boldogság, a testi és lelki kívánalmak serkentője. Átható fénye és illata, mágikus fluidiumot hoz létre a felhasználó körül. Erősítve annak auráját és kisugárzását. Ezáltal a kívánt személy érezve a kisugárzó bájerőt nem tud ellenállni a kísértésnek.

 • Zöld olaj: a családi béke védelmezője, a rontott életek felvidítója, a lélek erejének kútja.

 • Fekete olaj: a negatív dolgok és erők irányítója. Sötétség és fény elhomályosítója. Beteggé és esztelenné teheti a célszemélyt.

 

Főbb boszorkány ünnepek:

 • November 1. Halloween boszorkány ujjév.

 • December 21. Téli napforduló-fény újjászületése.

 • Február 1. Télbúcsúztató.

 • Március 21. Ostara-tavaszünnep.

 • Május 1. Beltane (Wallpurgis a meleg ünnepe)

 • Június 21. Litha (tűzünnep)

 • Augusztus 1. Lugnasad (aratási ünnep)

 • Szeptember 21. Mabon (földanya ünnepe)

 • Április 24. Szent György napja (Gellért hegyi boszorkány találkozó)

 • December 13. Luca napja (sötétség ünnepe)Szövetség |  Hírek |  Szolgáltatások |  Tárgyak |  Boszorkányellátó |  Kapcsolat