x x x x x
magyar boszorkányszövetség
 .: A Szövetségről :.   .: Hírek :.   .: Tárgyak :.   .: Kapcsolat :. 
Újságcikkek | Tudósítások | Profi Boszorkányok | BoszorkányBár | Történetek

Friss:

Szkeptikusok és antiszkeptikusok

Értékelés 2006

A hipnozistól a kártyavetésig

Beavatták a boszorkányokat

A mágikus kényelem jegyében

Megkérdeztük Abafi Cézárt:
Milyenek a harmadik évezred boszorkányai?

Boszorkány éjjelek

Misztikus Magyarország V. rész
Egy csepp boszorkányság

Misztikus Magyarország IV. rész
Táncol az asztal

Misztikus Magyarország II. rész
Az ártányi kőkoporsó titka

Boszorkányok dolgoztak a sírnál

Boszorkányok márpedig vannak!

Kopogott az elhunyt

Buliznak a bűbájosok

Tudósitás a magyarországi nagy piramis működéséről!

Boszorkányok az Extrém rádióban (FM 94.2)!

Ufómagazin - A hónap témája
A természet vallása
/Fő boszorkányünnepek/

Boszorkányszombat

A mágia vallása

Gonosz szellem a szinpadon

A boszorkányok is szilvesztereznek

Varázslatos utak, mágikus utazások

 


Arhívum:

Reinkarnációs Jegyzőkönyvek

Boszorkány főpap

Megalakult a Magyar Boszorkányszövetség

Boszorkányok szövetségre lépnek

Hipnozis és szellem idézés

Verebes asztalt táncoltat

Hajnali kakasszó boszorkányokkal

Szellemirtók

Jővőbe látok

Boszorkányok pedig vannak

Ördögűző kisiparos

Boszorkány avató

Sátániszta szeánszot filmeztek

Jóslat a jövőről

Witch way to cash

In the company of witches

 

 

 

Cikkek

Mégis vannak boszorkányok

 


Száz év híján majd ezer esztendeje, hogy jó királyunk, Könyves Kálmán híres törvényében kimondta szentenciáját: "A boszorkányokról pedig, mivel ilyenek nincsenek, semmiféle vizsgálat ne tartassék!" A törvényalkotó ugyancsak elcsodálkozna kései utódai láttán, kik között szép számmal akadnak az általa nem létezőnek kikiáltott boszorkányok is. Persze, a maiak már modernek: nem lovagolnak söprűnyélen, nem hordanak fekete rokolyát, és bibircsók sincs az orrukon, mint a mesebeli bűbájosoknak. Szövetségük viszont - amely napjainkig majdnem kilencezer tagot számlál - virágzik. Abafi Cézár, a Magyar Boszorkányszövetség egyik elnöke és főpapja, erről így mesél:


- Nálunk a családban tradíció volt a boszorkányság. Már a nagyapám és a nagyanyám is " bűbájos" volt. Apám nagy mágusként spiritiszta szeánszokat tartott, s amolyan ős-természetgyógyászként tanácsokkal is ellátta azokat, akik
mindenféle testi nyavalyáikkal hozzá fordultak gyógyulásért. Én is már gyerekkorom óta érdeklődtem az okkultizmus iránt. Fiatal házasként -idő hiányában - nem foglalkoztam a természetfeletti kérdésekkel, elfoglalt a családalapítás, a gyereknevelés és az egzisztencia megteremtésének gondja. Később azonban előkerestem nagyapám, apám feljegyzéseit, és felelevenítettem a régi tudományt. Kapcsolatot kerestem külföldi szervezetekkel, s így avattak 1987-ben Londonban boszorkánnyá. Itthon is kutattam a hozzám hasonló gondolkodásúak után. Megszerveztük a hazai boszorkányszövetséget. Alakuló ülésünk 1991 augusztusában, Zamárdiban volt, ahol az alapítótagokat egy angol "utazóboszorkány" avatta fel. Célunk a segítés. Sokan fordulnak hozzánk testi vagy lelki bajukkal. Mi megpróbálunk segíteni rajtuk, olyanok vagyunk egy kicsit, mint egy házi pszichológus. Sok közöttünk a természetgyógyász, de foglalkozunk tenyérjóslással, kártyavetéssel, jövendőmondással, rontáslevétellel - attól függően, hogy kinek mi segít a baján.
- Hogyan lesz egy hétköznapi emberből boszorkány?
- A hölgyek általában megérzéseik és családi indíttatás alapján,míg a férfiak előbb olvasnak, tanulnak , majd tudatosan lépnek be közénk.A köztudatban a boszorkányság fogalma szorosan a gyengébbik nemhez kötődik. AmikorÖn a főpapjuk lett, nem berzenkedtek a hölgytagok ellene?
- Lehet, hogy meglepő amit mondok, de a klasszikus "boszorkányidőkben", a középkorban, sokkal több volt a férfiboszorkány, mint a női. Vannak olyan szertartásaink, amelyeket - az erős asztrális hatás miatt - csak férfiak tudnak elvégezni, mert a nők belebetegszenek. Ezért van szükség ránk. Azt, hogy a főpapjuk vagyok, tudomásul vették. Nálunk az itthoni szövetségben hatvan-negyven az arány a hölgyek javára.
- Hogyan zajlik le a boszorkányavatási szertartás?
- A rítus lényege, hogy egy tizenhárom tagú boszorkánycsoport, a köven, körülállja a boszorkányasztalt, melyen négy rituális tárgy van: a gyertya, ez a tűz; a kard, ez az erdő; a serleg, ez a nőiesség; és a pentagram, ez az anyagi világ megtestesítője. A felavatandó! megkötözik, szemét bekötözik, majd szigorú fogadalmat tesz a titkok megtartására. A szertartás végén vörösbort isznak, és hold alakú mágikus süteményt esznek.
- Van családja, folytatódik tovább a boszorkánytradíció?
- Feleségemtől már régen elváltam, de nem a boszorkányság miatt. A három gyerek közül talán a legkisebbik, a tizenhárom éves fiam az, aki fogékony az okkult dolgok iránt, de nem akarom ráerőszakolni a tudományomat. Ő majd idővel eldönti, hogy mit is szeretne tenni.
- Önöknek van egy jósdájuk is, a Vörös Rébék Stúdió, s itt bizonyára már bekukkantottak a jövőbe. Mit jósolnak az országnak 1995-re?
- Többünk, több módszerrel jósolt, de sajnos egyikünknél sem lett túl optimista az eredmény. 1995 nem lesz jó év sem gazdaságilag, sem politikailag. Lesznek kisebb tüntetések, sztrájkok, ezek azonban nem viszik majd előbbre a dolgokat. Teljesen át kell értékelnünk az eddigi gondolkodásunkat. Talán 1996 második felétől javul majd valamit a helyzet, de az még igen messze van.Szövetség |  Hírek |  Szolgáltatások |  Tárgyak |  Boszorkányellátó |  Kapcsolat