x x x x x
magyar boszorkányszövetség
 .: A Szövetségről :.   .: Hírek :.   .: Tárgyak :.   .: Kapcsolat :. 
Újságcikkek | Tudósítások | Profi Boszorkányok | BoszorkányBár | Történetek

Cefalú és a ház

Aleister Crowley nyomában - Cefalú

Készülődés Compostella felé

COMPOSTELLA SAGA

Az átányi síremlék hatásának felülvizsgálata és megerősítése

Boszorkányok a kártyanaptárak tükrében

20 éves a Magyar Boszorkányszövetség!

A 2006-os szeghalmi boszorkányfesztivál

A tiszadadai boszorkánykiállítás

A 2005-s pécsi boszorkányfesztivál

MEGLÁTOGATTUK BORIS SUBOTICOT

Szeghalmi boszorkányfesztivál
2005.07.30.

Átányi Boszorkányfesztivál
2005.06.25

Ajkai territóriumi stúdió nyitás
2005.05.24.

Ceglédi Boszorkányfesztivál

A Sturovo-i Boszorkányfesztivál

Képek a Szövetség életéből

Boszorkánymúzeum katalogizált anyaga

Az Átányi csodatévő kőkoporsó

Átányi látogatás

Átány
PLUSSZ

Az Igazi Spanyol Inkvizíció

Ifjuságom barangolásai során...

Boszorkány központok, jósdák

Meglátogattuk a fa kegytárgyakat készitő boszorkány papot

Meglátogattuk az üveg kegytárgykészitő boszorkány papokat

Boszorkányos halottkultusz spiritiszta szemszögből!

(1.rész)

(2.rész)

Nevető fejfák

Boszorkányság régen és ma

A Magyar Boszorkányszövetség
új oktatási programja

A magyar spiritiszta szövetség

Képek a spiritiszta szövetség életéből

Fonyódi kirándulás
2

Fonyódi kirándulás

Nem kér állami támogatást a Magyar Boszorkány szövetség

Felhivás

Bejegyzett boszorkányok

 

 

Hírek

A 2006-os szeghalmi boszorkányfesztivál

2006.07.29.

 

Július 29-én lementünk Szeghalomra, hogy a 2. híres boszorkányfesztivált megrendezzük

Rövid eligazítás a busz előtt az összegyűlt bosziknak...

és megkezdődik a chekkolás a buszra és már is suhanunk Szeghalom felé.

Már kellő előkészülettel várják a boszi csapatot. Itt kaptuk a hírt, hogy a tavalyi fesztivál miatt milyen események történtek a városban. Indulóra, már a fesztivált követő hétfőn, feljelentették a rendőrségen a Polgármesteri Hivatalt erkölcsrombolás miatt. Szerencsére a kapitány is kinn volt a fesztiválon és Ő nem tapasztalt semmilyen rendbontást, így a nyomozást megtagadták. Ez után érkeztek, a hivatalos megfogalmazás szerint, a mocskolódó, gyalázkodó rosszindulatú névtelen levelek. Szerencsére a polgármesteri karnak tiszta a lelkiismerete, úgy érzik a városuk fejlődéséért, minden lehetőséget kihasználnak, és így nem nagyon vették a szívükre a dolgot, egy ülés után tovább lapoztak. Megjegyzendő, hogy a feljelentés a lelkészi hivataltól jött. Úgy látszik, ezek sosem hallottak a toleranciáról és nem is akarnak fejlődni. De hát, béke rájuk!A boszik Cézár vezetésével felállítják a színpad mellett a jóssátrakat.És Ibolya a látó, már segít is egy hozzáfordulónak.Krisztina sem marad le a kártyajóslással.Alexandra mágikus jelekkel festi ki az érdeklődőket, eredeti henna festékkel.Egy kis zűr is akadt, a technikusoknak nem volt zenelejátszó szerkentyűjük.Először az egyik boszi kézi CD-lejátszójával kísérleteztünk. Majd amikor rájöttünk, hogy nem tökéletes, lefoglaltuk az asztrológus laptopját, így Évike csak hébe-hóba tudott segíteni a hozzáfordulóknak.Messziről a bosziszínpad a felkészülési idő alatt.Rövid késés után, a technikai zűr miatt, Cézár bekonferálja a következő bemutatót és elkezdődik a műsor és a versenyfutás az idővel, hogy behozzuk a lemaradást.A Garabonciás Mágus felrajzolja a varázskört és elkezdi a Tűztestvér avatási rituálét.

A nagy meleg és az árnyékmentesség ellenére, lassan gyülekezni kezd a tömeg.A Garabonciás megidézi a Tűz szellemét...és az evokált energiákat átviszi a frissen vágott olajfaágakra. Cézár a háttérből, a színpadon meséli a nagyérdeműnek, hogy mit látnak.Az első avatandónál, jól látható, amint megesketik egy fonott pentagramra, hogy megtartja a titkokat és segít más boszorkányoknak a tanulásban.A második avatandónál, jól látható, amint varázsolajjal a harmadik szemére felrajzolják a pentagrammot, ezzel pecsételve meg az avatási szerződést.És sorban avatják a Tűztestvéreket. Az Ő feladatuk lesz, legmagasabb szintű tudás megszerzése és oktatása. Ők lesznek az újgenerációs boszorkányok és a Boszorkányszövetség oszlopos tagjai.Az avatott Tűztestvérek, a kapott, erőt és hűséget szimbolizáló, avatott olajfaágat, rákötözik a boszorkányfára.A nézők tikkadoznak a 36 fokos melegben.

A varázskör megszüntetése után, rögtön kezdődik az újabb rituális bemutató: ÁLDÁSOS SZERENCSERITUÁLÉ SZEGHALOMRA ÉS A RENDEZVÉNYRE.
Talán rá is fér a városra a választások előtt. Így az emberek rájöhetnek, a választás nem háború, hanem polgári és főleg demokratikus véleményformálás. A Tűz és Levegő szellemének megidézésével kezdődik a rituálé.Cézár a háttérből közvetíti a közönségnek, hogy éppen mit látnak.

A két Tűzlovag lángok formájában fújja szét a szerencsét a négy égtáj felé, Szeghalomra.A műsor alatt folyamatosan dübörögnek a szolgáltatások.Cézár eközben már megtalálta azt a személyt, aki rontva érzi magát, egy viaszöntéses rontáslevételi bemutatóhoz.Először egy rövid bemutatkozás és kórkép felmérés.Cézár felfekteti a rontáslevevő padra és letakarja a rontott személyt.Elhelyezi rajta a védelmi tőröket és ráteszi a vizes, háromlábú cseréptálat.

Miközben olvasztja a rituális méhviaszt, a mikrofonba magyarázza a nézőknek, hogy mi történik.Egy hirtelen mozdulattal megönti a rontott személyt a vizestálba.A hölgy már fel is kelhet.

A papírszalvétán szárad az öntött viasz és már lehet is értékelni. A hölgyet ellátja jó tanáccsal és megnyugtatja, hogy a rontáslevétel elindult.

A Főpapnő és a Garabonciás vezetésével elkezdődött a NYÁRKÖSZÖNTŐ RITUÁLÉ, boszorkány néven LUGNASAD ÜNNEPE. Ez hivatalosan augusztus 1-én lenne, de az fesztiválra való tekintettel, egy kicsit előrehoztuk.A Főpapnő megáldatja a betakarítást jelképező fűzfaleveleket a Garabonciással.A háttérben két szakrális táncoslány, szimbolizálja a rituálé ünnepélyességét.A Főpapnő a gazdagságot, vagyonosodást és bő gyermekáldást elősegítő áldott fűzfaleveleket a közönség felé szórja, hogy mindenki részesedjen belőle.Elköszönnek a Nagy Anyistennőtől és befejezik a rituálét.A közönség még mindig jól bírja a kánikulát. Úgy látszik, jobban érdekli őket, mint a hűtött sör.A testfestő teljes erőbedobással dolgozva látja el mágikus jelekkel a hozzáfordulókat.Cézár vezetésével kezdődik az ólomöntési bemutató, a közönség részvételével.A szabályos ólomöntés, a rituális ólomdarab, kanálban való felmelegítésével kezdődik.Majd az olvasztott ólmot egy kulcsnak a lyukán kell, hírtelen mozdulattal a vízbe önteni. A kialakult formából tud egy szakavatott következtetni a jövőbeni eseményekre.Cézár útmutatásai alapján már a közönség is öntheti az ólmot.A színpadon sorban állnak, a kíváncsiak oldalról lesik a technikát.A szeghalmi Winnetu is vállalkozott, a Mólé nevű szellem segedelmével, egy ólomöntés általi jövőlátásra.És a sor nehezen fogy, mert mindenki kíváncsi a lehetőségére.Műsoron kívül, a késés kompenzálására, bemutattunk egy csontkovácsot.És Cézár konferálásával, pillanatok alatt meggyógyította a rendezvény betegeit.Lassan kezdik beüzemelni a másik színpadot is.De még a fő nyüzsgés mindig az eredeti boszi színpad előtt van.

Kezdődik az asztaltáncoltatási bemutató. Beültették Cézárt is, hogy jobban tudja közvetíteni a történteket.

Felhangzanak az utasítások: kezeket az asztalra, újjak összeérnek, lábakat ne rakjuk keresztbe, talpak a padlón és senki nem érhet lábbal az asztalhoz.Szellem, ha itt vagy köztünk, emeld meg az asztalt, jelentkezz. Cézár a hóna alá szorított mikrofonba beszélve közvetíti a történteket.Ez a bemutató érdekli legjobban a nézőket.Cézár a helyét átadva az érdeklődőknek, kívülről közvetít.

A máglya a jelképes szeghalmi boszorkánnyal.Kezdődik a boszorkányesküvő a felhő alatt.Egy varázsintés és kisüt a nap és máris szalagozzák az ifjú párt.

A viaszbábújukból mondja meg a Főpapnő, hogy hány boldog év vár rájuk. Cézár a háttérből közvetít.A Főpapnő összekötözi a bábukat egy életreKimondják a boldogító igent.A szexuális bemutató.És az erő áldása.A közönség ámul.És a hitvesi csók előtt. Lehet, hogy nem kamuesküvő volt?

Kezdődik a legnagyobb óhajok rituáléja. A Garabonciás az Erő és a Hatalom jelképével tölti fel a türkizkristályokatA nézők közül, aki nagyon szeretne elérni valamit, eltehet egy kristálytEgy papírlapra felírja a kérését...és a papírlapot felköti a boszorkányfára.A közönség részéről erre volt a legnagyobb kereslet.Találtunk véletlenül egyet. Kérjük, teljesüljön.Átviszik a boszorkányfát a máglyához és kezdődik a Máglya Avatása rituálé.A közönség is gazdagon képviselteti magát.A két tűztestvér felavatja a máglyát.Majd egy tűzokádó riposztal elintézik a lobbanást.És a máglya pillanatok alatt lángra kap.És ráadásnak a késés miatt egy kis tűztánc bemutató.

 

Mindezek után, húztunk haza, mint a vadlibák.

 

KÖSZÖNJÜK SZEGHALOM!Szövetség |  Hírek |  Szolgáltatások |  Tárgyak |  Boszorkányellátó |  Kapcsolat